Tekst objavljen: 12.05.2019 18:00        


Fejsbuk je lažljiv i aljkav, izjavio je Kris Hjuz, suosnivač te društvene mreže

Da li je došao kraj popularne društvene mreže?

Ta kompanija godinama je obmanjivala svoje korisnike da je njihova privatnost zaštićena dok ih je navlačila da im ostavljaju svoje imejl adrese, dodaje.

Uz to, oni prate ljude putem aplikacije VPN.

Svojom aljkavošću dozvolili su ruskim agentima da utiču na izbore širom sveta, omogućili da se lažne vesti predstavljaju kao istinite, omogućili su širenje mržnje i snimaka nasilja, kaže bivši Zakerbergov saradnik, a prenosi Biznis insajder.

Hjuz navodi da je Mark dobar momak, ali da je jedina posledica koju je trpeo - odlazak i "saslušanje" u američkom kongresu - preblaga kazna, koja nije uticala na smanjenje prihoda Fejsbuka, niti na njega.

"Prihodi rastu, a i broj ljudi koji koriste porodicu proizvoda kompanije - Fejsbuk, Vocap i Instagram. Akcijama se, iako nisu na vrhuncu, trguje visoko - na skoro 190 dolara po akciji", naveo je.

Moć Fejsbuka je tako previše velika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

On smatra da bi najavljeno razbijanje Fejsbuka stvorilo tri (ili više) manjih javnih entiteta koji bi bili pod pritiskom da rastu.

Ovi "bebi Fejsbukovi" bili bi podignuti u istoj kulturi, ali sada bi delovali sami, bez ujedinjavanja uticaja i ciljeva roditelja.

Tako da bi, umesto jedne Zakerbergove vladavine nad imperijom koja je sve više pod nadzorom javnosti, svet dobio tri.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Facebook fejsbuk korisnici fejsbuka društvene mreže lični podaci podaci

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana