Tekst objavljen: 19.03.2016 13:01        


Dugovanja građana Crne Gore po osnovu dva najskuplja vida zaduživanja, dozvoljenog prekoračenja po tekućem računu i kreditnih kartica, iznosila su na kraju januara ove godine 38,2 miliona evra, prema podacima crnogorske Centralne banke (CBCG). 

Crnogorci na karticama u minusu 38,2 mln evra

Aktivni dug građana po osnovu korišćenja kreditnih kartica je bio na kraju januara 22,5 miliona evra, a po dozvoljenim minusima po tekućim računima 15,7 miliona evra, prenosi crnogorski dnevnik Vijesti.

"Dugovanja po osnovu kreditnih kartica i dozvoljenih prekoračenja po tekućim računima građana manja su oko 4,1 odsto u odnosu na godinu pre, kada su ista iznosila 41,9 miliona evra", kazali su za Vijesti iz CBCG.
Banke su pooštrile uslove za odobravanje minusa i kartica, od kojih je jedan da sagledavaju ukupnu zaduženost klijenata u Kreditnom registru CBCG.

Dok se nekada "moglo ući u minus" i do tri plate, limiti su smanjeni do jedne plate, eventualno dve. I za kreditne kartice su smanjeni limiti. Traži se žirant ili dva, ili depozit da bi se izdala kartica ako neko nije klijent banke.

Povećani su takođe troškovi za podizanje novca sa bankomata kod druge banke, umesto kod one koja je izdala karticu, navodi se u tekstu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Crna Gora kartice dozvoljeni minus zaduženja banke žirant depozit bankomati

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana