Tekst objavljen: 08.10.2013 13:00        


Putnici koji žele da uštede se uglavnom odlučuju za lou kost avio-kompanije, čije cene karata su neretko i trostruko jeftinije od redovnih avio-prevoznika. Međutim, nije uvek sve kako izgleda na reklami, pa tako i ove primamljive cene rapidno porastu kada se pored karte plate i dodatni obavezni troškovi.

Čitajte sitna slova: Kako avio karta od 40 košta 90 evra

Naravno da bi svako pre izabrao da plati 30 ili 40 evra kartu do Rima ili Pariza putujući lou kost kompanijama umesto da izdvoji i više od 100 evra leteći istu rutu preko nekog od velikih avio-prevoznika. U praksi nije sve kao na papiru.

Obavezni troškovi -

„Wizz air” Beograd - Pariz

Karta i taksa (zavisi od datuma) 5.699
Jedan prtljag 2.200
Dva prtljaga 4.400
Tri prtljaga 6.600
Ručni prtljag (veći od propisanog) 1.100
Čekiranje prtljaga 1.100
Transakcije putem interneta 600-1.500
Sportska oprema 4.400
- Kupovao sam bliskim prijateljima karte i da bi se uštedelo izabran je „Wizz air” koji je navodno ekonomičan. Reklamiraju karte već od 10 evra, ali vam sakriju najbitnije stvari koje vas snađu usput. Kupim kartu prijatelju za 42 evra iz Rima za Beograd i ista ta karta me na kraju koštala preko 90 evra. Pa onda dođe automatski da se zapitam, zašto nisam odabrao "Jat", koji je imao karte za 82 evra - požalio se jedan od putnika na poznatom domaćem forumu.

List 24 sata piše da su preko pomenute kompanije probali da onlajn rezervišu kartu za Pariz 15. novembra u jednom pravcu.

Na samom početku piše da karta košta 5.699 dinara (uračunata aerodromska taksa od 800 dinara) i toliko ćete platiti ako ne nosite nikakav prtljag. Međutim, već sa jednim prtljagom karta skače za 2.200 dinara i to ako mesto za svoj kofer rezervišete onlajn, u suprotnom na aerodromu će vam uzeti još 1.100 dinara.

Ista situacija je i sa ručnim prtljagom, odnosno ako njegove dimenzije ne prelaze 42x32x25 (veličina ženske torbe), proći ćete besplatno, a sve iznad toga naplatiće vam dodatnih 1.100 dinara. Svaki nerezervisani prtljag dodatno se naplaćuje, a ako nekako i uspete da se provučete na aerodromu, prilikom ulaska u avion za neplaćeni prtljag mogu vam uzeti i do 50 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aviokompanije aviosaobraćaj niskobudžetne aviokompanije letovi lou kost potrošači prava potrošača zaštita potrošača

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana