Tekst objavljen: 19.05.2014 16:30        


Prosečna cena metra kvadratnog stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine iznosila je 1.227 evra, što je za oko 21,7 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine, kada je cena iznosila 1.008 evra.

CG: Cene stanova skaču iako prodaja i dalje pada

Cena stanova u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine manja je za 0,7 odsto u odnosu na poslednji kvartal 2013. godine.

Najveća prosečna cena stanova u novogradnji u prvom kvartalu ove godine bila je u Budvi i iznosila je 1.752 evra.

Crnogorski Zavod za statistiku /Monstat/ saopštio je da je u prvom kvartalu ove godine prodato 168 stanova, odnosno za 90 manje nego u istom periodu prošle godine, kada je prodato 258 stanova.

Prema podacima statističara, najveći broj stanova u novogradnji prodat je u Podgorici, njih 148, dok je u ostalim opštinama prodato 20 stanova.

Podaci iz prvog kvartala 2014. ukazuju na trend rasta cijena koji je praćen padom prodatih stanova u novogradnji.

U prvom kartalu 2013. godine u Nikšiću, Bijelom Polju, Beranama, Mojkovcu i Pljevljima prodata su 32 stana, što predstavlja učešće od 12,4 odsto od ukupnog broja prodatih stanova u novogradnji u Crnoj Gori. Prodata su samo tri stana, i to u Bijelom Polju i Rožajama, što predstavlja učešće od 1,8 odsto od ukupnog broja prodatih stanova u novogradnji u Crnoj Gori.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prodaja stana kupovina stana cena stanova cene stanova Crna Gora cg

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana