Tekst objavljen: 29.11.2019 12:25        


Češka kompanija Avia Prime otkupiće više od 99% udela u kapitalu JAT tehnike Odlukom Ministarstva privrede

Česi preuzeli JAT tehniku

Iako je pored Avia Prime i švajcarski SR Technics podnela zahtev za učešće na tenderu, samo je firma iz Praga zapravo podnela prijavu za učešće u postupku.

Avia Prime je takođe i stopostotni vlasnik Adria Tehnike iz Slovenije i Linetech-a iz Poljske i jedan je od većih igrača na tržištu održavanja i servisiranja vazduhoplova.

JAT Tehnika, čije je sedište na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, biće četvrta lokacija za održavanje aviona Avia Prime grupe, zajedno sa aerodromima u Ljubljani, i aerodromima Katovice i Ržežov u Poljskoj.

Ministarstvo privrede je krajem oktobra oglasio prodaju JAT tehnike u postupku javnog prikupljanja ponuda, a početna cena bila je 50% njene procenjene tržišne vrednosti, odnosno 10,24 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prethodno je država pokušala da privatizuje poslednji sastavni deo Jat ervejza desio se u septembru, a sam početak procesa privatizacije se odvija od juna.

Finansijski izveštaji ukazuju da JAT Tehnika posluje pozitivno , a godišnji poslovni prihodi u poslednje četiri godine kreću se između 21 i 24 miliona evra godišnje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
avia prime jat tehnika air srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana