Tekst objavljen: 03.03.2017 13:03        


Jedinica digitalne kripto-valute, bitkoina, prvi put je premašila vrednost jedne unce zlata, javlja britanski javni servis BBC. Cena bitkoina je sinoć na zatvaranju trgovanja dostigla nivo od 1.268 dolara, dok je cena fine unce zlata zaključena na 1.233 dolara.

Cena kripto-valute bitkoina nadmašila zlato

Aktuelna visoka vrednost bitkoina pripisuje se uzletu tražnje u Kini, čije vlasti istovremeno upozoravaju da se digitalna valuta koristi za iznošenje novca iz zemlje.

Cana bitkoina je od 2009. godine, kada je lansirana ta valuta, dosta oscilirala, pa su mnogi eksperti dovodili u pitanje opstanak kripto-valute.

Ranije ove godine, kineske vlasti su uvele ograničenje za trgovanje bitkoinom u pokušaju da zaustave ilegalan odliv novca iz zemlje.

Agencije takođe navode da kupci gomilaju bitkoine u iščekivanju da Komisija za hartije od vrednosti SAD odobri bar jedan od tri ETF bitkoina koja su uzeta u razmatranje. Očekuje se da će odluka biti doneta do 11. marta.

Pojedini analitičari veruju da će cena bitkoina rasti u predstojećem periodu, ali i upozoravaju na ranjivost kripto-valute.

Od početka godine, cena zlata je porasla za 8,0 odsto, a bitkoina više od 25 procenata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    teletabis 08.03.2017 8:37

    "Pojedini analitičari veruju da će cena bitkoina rasti u predstojećem periodu, ali i upozoravaju na ranjivost kripto-valute. "

    Voleo bih da mi ovi stručnjaci objasne u čemu se sastoji "ranjivost" BTC-a kao kripto-valute!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rast cene zlata zlato bitkoin cena bitkoina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana