Tekst objavljen: 03.02.2017 15:42        


Privredna komora Srbije formirala je 13 stalnih radnih grupa sa resornim ministarstavima i Narodnom bankom Srbije, na kojima se analiziraju inicijative i rešavaju konkretni problemi privrednika, izjavio je danas predsednik PKS Marko Čadež.

Čadež: PKS rešava konkretne probleme privrednika

On je, na sastanku sa privrednicima Kragujevca u Regionalnoj privrednoj komori pozvao privrednike da svojim predlozima i inicijativama doprinesu donošenju novih i izmeni postojećih propisa, kao i ekonomskih mera, koje će olakšati njihovo poslovanje i učiniti ih uspešnim.

Takođe, Čadež kaže da predstavnici PKS već učestvuju u 80 radnih grupa za donošenje novih i izmene i dopune postojećih zakona i drugih propisa.

Prva poruka predsednika PKS privrednicima jeste da je on nihov zaposleni i da je ovde došao i uvek će dolaziti da čuje koji su to problemi, gde je potrebna pomoć i na koji način mogu da se koriste instrumenti i alati koji im stoje na raspolaganju, rekao je Čadež.

Dodao je da se sa privrednicima razgovarao i na koji način mogu da utiču na zakonodavni okvir, na uredbe, propise, poslovni ambijent.

Detaljno smo razgovarali da smo sa 13 ministarstava i sa NBS napravili stalne radne grupe, u kojima ne samo da razgovaramo o inicijativama kada su u pitanju strateške izmene uredbi i zakona, već i o tome ta tela koristimo za rešavanje konkretnih problema sa kojima se privrednici susreću, rekao je Čadež.

S druge strane, kako je napomenuo, PKS je u obavezi da prati i analizira efekte propisa na privredu, kroz kvartalne analize, kao i da predlaže rešenja.

Čadež je ponovio da su novi zakon i jedinstveni komorski sistem privrednicima doneli veći uticaj na kreiranje regulatornog okvira i oblikovanje kompletnog ambijenta za poslovanje i da je otvorio mogućnost aktivnog učestvovanja u celini zakonodavnog postupka.

Novo zakonsko uređenje Komore je obezbedilo pravo da budete konsultovani, a vladu i državne institucije obavezalo da od Vas pribavi mišljenje o svim propisima, merama, politikama i strategijama koje predlaže, a tiču se privrede i Vašeg svakodnevnog poslovanja, rekao je predsednik PKS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
PKS Privredna komora Srbije Marko Čadež

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana