Tekst objavljen: 22.11.2015 17:30        


Zakon o ozakonjenju nelegalno izgadjenih objekata, koji bi trebalo danas da bude usvojen u skupštini, predviđa da se konačno završi sa nelegalnom gradnjom, kao i da se bespravni objekti ozakone brzo i jeftino, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Brzo i jeftino ozakonjenje bespravnih objekata

Ona je poručila da je taj zakon jednak za sve i da se potpuno razlikuje od prethodnih, zato što će država ozakoniti nelegalne objekte.

Srbija već 18 godina pokušava da reši problem "divlje gradnje", kazala je Mihajlović na RTS.
Na pitanje da li će u državi u kojoj je svaki treći objekat "divlji", šesti pokušaj legalizacije uspeti, Mihajlović je precizirala da ovog puta država radi ozakonjenje objekata.

Ona je rekla da vlasnici koji su podneli zahtev za legalizaciju, a njih je oko 700.000, sada treba da čekaju obaveštenje da dođu da plate taksu i tako postaju vlasnici.

Međutim, kako je dodala, drugih 800.000 vlasnika nelegalnih objekata, prema novom zakonu ne treba bilo šta da rade već da sačekaju inspektora, koji će sagledati situaciju i izdati dokument o rušenju.

Na pitanje da opozicija zamera što, kako kažu, zakon štiti bogate, Mihajlovićeva odgovara da zakon nikoga ne štiti i da će on obezbediti da vlasnici dobiju papir o vlasništvu i konačno da mogu da raspolažu svojim objektom.

"Mi smo želeli da zakon bude brz, jeftin, i da konačno završimo sa nelegalnom gradnjom", naglasila je Mihajlovićeva.

Ministarka je rekla da vlasnici objekata u nacionalnim parkovima prve zone zaštite, kao i vlasnici objekata na klizištima, u okviru vodotokova neće dobiti dozvolu i da će ti objekti biti srušeni.

"Vile, vikendice na obalama reka, svi koji su gradili u vodotokovima, neće moći da se ozakone. Zakon nema ni ime ni prezine", poručila je Mihajlovićeva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novi zakon o izgradnji legalizacija legalizacija objekata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana