Tekst objavljen: 28.06.2015 15:47        


Konzervativna vlada Velike Britanije saopštila je danas da planira da privatizuje "zelenu" banku osnovanu pre tri godine u cilju finansijske podrške izgradnji ekološki prihvatljive infrastrukture. Britanski ministar finansija Džordž Ozborn izjavio je da će novac dobijen od prodaje akcija banke biti upotrebljen za smanjenje javnog duga, prenosi agencija Frans pres.

Britanija privatizuje zelenu banku

"Osnovali smo Zelenu investicionu banku (GIB) 2012. radi podrške važnim investicijama u zelenu infrastrukturu i banka je od tada samo jačala. Zbog toga sada možemo da razmotrimo opcije prebacivanja banke u privatni sektor, iz kog će ona moći da pristupa većim izvorima kapitala i da investira u niz zelenih sektora", rekao je Ozborn.

"Želimo da GIB privuče više investicija i upotrebićemo novac od prodaje akcija za smanjenje javnog duga i jačanje ekonomske sigurnosti građana", dodao je ministar.

Prema podacima vlade, GIB je uložio dve milijarde funti (2,8 milijardi evra) u finansiranje 50 projekata, uključujući tehnologije za skladištenje smeća i reciklažu, kao i vetroelektrane u vodi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zelena banka privatizacija banke Britanija Velika Britanija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana