Tekst objavljen: 29.11.2013 8:45        


Tečni naftni gas, popularni auto-plin, ponovo je poskupeo u proseku za 1,5 dinara na većini benzinskih stanica u Srbiji. TNG se u četvrtak prodavao u rasponu od 84,5 do 86,90 dinara za litar, mada je na nekim, manjim punionicama dostigao i cenu od 87,50 dinara za litar.

Blago srpskim vozačima, auto-gas opet poskupeo

Auto-gas je početkom septembra koštao ispod 70 dinara za litar, a poskupljenje „naftaši“ pravdaju „redovnim zimskim usklađivanjem“ jer je ovaj derivat takozvano „sezonsko gorivo“ zbog različitog odnosa propana i butana u smeši u zavisnosti od temperaturnih uslova.

BENZIN JEFTINIJI

Bora Tatić objašnjava i da je cena benzina od 95 oktana krenula naniže poslednjih dana za dinar i po, na 148,50, jer je potražnja manja, a da se „naftaši“ trude da gubitak na jednom derivatu kompenzuju zaradom na drugom.
- Uz „sezonski faktor“ na skok cena utiče i stanje na tržištu. TNG je poskupeo svuda u velikoprodaji i jasno je da će i u malopradaji cene automatski ići nagore - objašnjava Bora Tatić, zamenik predsednika Privatnih benzinskih satnica Srbije.

TNG je u velikoprodaji NIS u septembru koštao 125,83 dinara za kilogram, a u četvrtak je Naftna industrija Srbije, u svom veleprodajnom cenovniku, ispisala novu cenu od 142,73 dinara za kilogram.

Vozači koji koriste za pokretanje svojih automobila TNG, a kojih po procenama ima oko 300.000, najverovatnije će od januara plaćati još skuplji TNG zbog uvođenja novih akciza.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vožnja vozači gas poskupljenje gasa cena gasa TNG

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana