Tekst objavljen: 20.07.2016 11:44        


Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i turističkih agencija saglasili su se na jučerašnjem sastanku da nema razloga niti potrebe da se srpskim turistima zabrani odlazak u Tursku. Konstatovali su, naime, da letovanje srpskih turista u Turskoj protiče bez problema, i da nije bilo otkazivanja aranžmana.

Bez zabrane putovanja, bez otkazivanja aranžmana

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Renata Pindžo rekla je Tanjugu da je na sastanku sa organizatorima putovanja, odnosno nosiocima čarter letova zaključeno da se avio-saobraćaj ka Turskoj odvija regularno, da nije bilo otkazivanja letova nijednog avio prevoznika, kao i ni aranžmana.

"Razmatrali smo novonastalu situaciju i sa turističkim agencijama i naši turisti su mahom u Antalijskoj regiji tako da agencije tamo imaju svoje predstavnike. Letnja turistička sezona u Turskoj se odvija nesmetano", rekla je Pindžo.

Ona je naglasila da su agencije u ovoj situaciji pokazale profesionalnost u radu i da ulažu maksimalne napore da izađu u susret putnicima koji su 16. i 17.jula otkazali putovanja za Tursku.
Kako je navela, agencije im nude alternativna resenja, pomeranje rokova ili lokacija.

"To uglavnom protiče bez problema jer je i njima u interesu da što bolje reše pitanje otkazanih letova, kao i da građani bezbedno letuju", rekla je ona.

Pindžo je navela i da Vlada Srbije nije donela formalnu odluku o zabrani putovanja naših građana u Tursku, te da se u takvoj situaciji poštuje zakonska regulativa koje se inače primenjuje, odnosno da važe opšti uslovi putovanja.

"Nadamo se da će do kraja letnje sezone sve proteći mirno i da neće biti dogđaja koji mogu ugroziti boravak naših građana u Turskoj", rekla je ona.

Ona je ukazala da prema podacima Jute oko1.100 naših građana boravi u Antalijskoj regiji, a da ih u manjem broju ima i na drugim destinacijama.

"Do sada nismo imali nikave ozbiljnije pritužbe niti želje da se otkažu aranžmani.
Letovanje protiče potpuno uobičajeno", rekla je Pindžo.

Pindžo kaže da će predstavnici ministarstva i dalje biti u kontaktu sa turističkim agencijama i pratiti situaciju, kao i da postoji i dežurni telefon na koji putnici mogu da se jave ako imaju neki problem.
Sutra iz Beograda ima dva leta, ujutru u pet i popodne u 15 sati, i do sada niko od putnika nije otkazao putovanje, rekla je i dodala se situacija u Turskoj stalno prati, te da se nada da sličnih nemira neće biti u narednom periodu.

Potpredsednik UO Jute Milan Lainović rekao je ranije danas za Tanjug da za sada nema nikakvih problema u letovalištima, da je u Antalijskoj regiji situacija mirna, i da je vrlo mali broj putnika otkazao letovanje, kao i da su aviolinije ka Turskoj redovne.

Kako kaže, aranžmani za letovanje u Turskoj prodati su za period do polovine avgusta.
Inače, interesovanje građana za letovanje u Turskoj ove godine značano je manje nego ranijih godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turističke agencije turska turizam letovi za tursku

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana