Tekst objavljen: 13.12.2013 13:00        


Iduće godine najverovatnije neće biti novca za subvencionisane stambene kredite. Oni građani koji su podneli zahteve do 10. decembra ove godine mogu da računaju da će im biti odobren stambeni kredit uz subvenciju.

Bez subvencionisanih stambenih kredita u 2014. godini

Iako je ranije bilo reči da će novca biti i u 2014. po svemu sudeći ovi trenutno najpovoljniji dugoročni zajmovi za kupovinu stana neće biti odobravani naredne godine, tvrde sagovornici 24 sata. Novca u budžetu iduće godine najverovatnije neće biti.

Tražnja za subvencionisane stambene kredite je bila naročito izražena jer je država davala 10 odsto učešća od vrednosti nekretnine, a na koje se nije obračunavala kamata, a korisnik kredita ih je otplaćivao poslednjih pet od 30 godina otplate.

Inače, tokom naredne nedelje biće otklonjen privremeni zastoj čime će oko 200 građana, koji su čekali potpis ministarstva, dobiti kredit uz subvenciju. Problem je nastao kada je jedno ministarstvo finansija i privrede razdvojeno na dva.

Nakon toga i kraćeg zastoja, utvrđeno je da odobrenje kredita, kada prođe proceduru banke i Nacionalne korporacije za stambene kredite, daju oba ministarstva. U međuvremenu, došlo je do ponovnog zastoja.

Kako nam je potvrđeno u ministarstvu finansija, novca ima za građane koji su do 10. decembra podneli zahtev, a problem će biti otklonjen naredne nedelje. Prvi subvencionisani stambeni kredit Vlada je odobrila 2009. godine. Do danas se na ovakav način skućilo najmanje 15.000 porodica.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    dejan 14.12.2013 2:07

    a sta je sa povratom pdv-a za nove stanove..?

  2. User image
    Bojan 14.12.2013 2:13

    Postovani, a da li ostaje i povrat pdv-a od sttrane drzave pri kupovanju novog stana..?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina stana subvencije subvencionisani stambeni krediti subvencionisani krediti krediti uz subvenciju stambeni krediti stambeni kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana