Tekst objavljen: 16.10.2017 10:38        


Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Nenad Grbić, izjavio je danas da uprkos postojanju brojnih poteškoća u oblasti distribucije prirodnog gasa, nadležni sekretarijat u saradnji sa toplanama preventivno utiče na eventualne probleme koji se javljaju tokom grejne sezone.

Bez promene cene gasa tokom grejne sezone

Naveo je da, kada je reč o predstojećoj grejnoj sezoni neće doći do promene cene gasa, te će ona iznositi aktuelnih 40 dinara.

Osvrnuvši se na krajnje potrošače, Grbić je ponovio da građani prate promene koje se dešavaju u oblasti primene principa same energetske efikasnosti, kao i da ulože trud, kako bi određenim merama samostalno uštedili i unapredili grejni potencijal u svojim stambenim jedinicama.

Govoreći o primeni obnovljivih izvora energije, i zahtevu u skladu sa deklaracijom Evropske unije, kojim Vojvodina treba da postigne utrošak od 27 odsto energenata iz obnovljivih izvora energije, Grbić je rekao da  Pokrajina koristi trenutno 20 odsto ovih energenata, te da je izvesno da će do 2020. godine, ovaj zadatak biti ispunjen, sapšteno je iz Pokrajinske vlade.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gasovod cena gasa grejanje na gas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana