Tekst objavljen: 17.03.2017 10:59        


Preduzetnici koji su kasnili jedan dan sa predajom svoje godišnje poreske prijave za poreze i doprinose, i podneli su je zaključno sa 16. martom, neće snositi kaznene posledice piše na sajtu Poreske uprave Srbije. 

Bez posledica za preduzetnike zbog kašnjenja prijava

Prema rečima računovođa, problemi su počeli u utorak 14. marta, u kasnim popodnevnim satima, jer je kako kažu, prvo je sistem sve sporije prihvatao prijave, dok 15. marta, uopšte nije radio deo za podnošenje poreske prijave za poreze i doprinose za obavezno socijalno osiguranje preduzetnika, takozvani obrazac PPDG-1S.
Slanje ove prijave omogućeno je tek u četvrtak, 16. marta, objašnjavaju oni.

Poreska uprava je korisnike svog portala obavestila da je razlog otežanog slanja i zastoja tehničke prirode, da su problemi otklonjeni i da je "sada omogućeno nesmetano podnošenje poreske prijave".

"Poreska uprava se izvinjava svima koji su imali problema da podnesu poresku prijavu. Zbog navedenog tehničkog problema neće snositi posledice poreski obveznici koji zaključno sa 16. martom podnesu poresku prijavu", obaveštenje je Poreske uprave upućeno računovođama i preduzetnicima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
PPDG-1S obrazac preduzetnici poreska prijava porezi i doprinosi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana