Tekst objavljen: 07.09.2015 14:20        


Članovi Socijalno-ekonomskog saveta nisu na današnjoj sednici doneli odluku o visini minimalne cene rada za 2016. godinu, a sledećeg ponedeljka biće održana nova sednica tog tela kad će biti poznat konačan stav SES-a po tom pitanju, izjavio je danas predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

Bez odluke o visini minimalne cene rada za 2016.

On je novinarima nakon sednice SES-a rekao da je dogovoreno da radna grupa, koju čine predstavnici četiri organizaciona dela SES-a (sindikati, poslodavci, predstavnici ministarstava finansija i rada), sutra u podne održi sastanak i počne razmatranje njihovih predloga koji su, kako je kazao, prilično suprotni.

Atanacković je rekao da predstavnici Unije poslodavaca, Ministarstva finansija i Ministarstva rada imaju jedan stav u vezi sa minilanom cenom rada, a da sindikati imaju drugačiji.

"U toku nedelje videćemo da li ti stavovi mogu eventualno da se približe, narednog ponedeljka ćemo održati sednicu, pa ćemo imati stav SES-a po pitanju visine minimalne cene rada", rekao je Atanacković.

On je podsetio da bi SES, odnosno Vlada Srbije, ukoliko se članovi saveta o tome ne dogovore, do 15. septembra trebalo da se izjasne o minimalnoj ceni rada.

U septembru prošle godine Vlada Srbije donela je odluku da minimalna cena rada za 2015. godinu iznosi 121 dinar po radnom satu.

Pre toga minimalna cena se nije menjala dve godine i iznosila 115 dinara po radnom satu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena sata minimalna cena sata cena rada minimalac

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana