Tekst objavljen: 15.09.2019 11:00        


Nakon što tokom leta nije bilo slobodnih termina ako vam je za putovanje bio potreban novi pasoš, te se na red čekalo i do dva meseca, sa krajem turističke sezone raščistile su se i gužve na šalterima.

Bez čekanja za vađenje pasoša: Procedura nikad lakša, zakazivanje termina u najbržem roku

Ako planirate da idete na zimovanje, ili eventualno u obilazak neke od evropskih metropola, a potreban vam je novi putni dokument za izlazak iz zemlje, možete da odahnete jer termin za vađenje pasoša u skoro svih deset gradskih opština možete da zakažete već koliko sutra.

A onda vam predstoji još sedam do deset dana pre nego što vas pozovu da podignete dokumenta (zakonski rok je 30 dana).

U opštini Vračar sutra je slobodan samo jedan termin, dok ih više ima već od ponedeljka.

U Novom Beogradu, kao najmnogoljudnijoj opštini u prestonici, na vađenje pasoša i dalje se čeka najduže. Međutim, ukoliko vam nije hitno, slobodni termini postoje već krajem naredne nedelje.

Ovo je totalno drugačija slika u odnosu na onu koja je vladala prethodnih meseci kada su građani jurili veze kako bi završili papirologiju.

Preko portala eUpravanije moguće zakazati termine za vađenje pasoša u tzv. prigradskim opštinama - Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Sopotu, Barajevu, Surčinu i Grockoj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ukoliko ipak pred sezonu zimovanja dođe do ponovnih formiranja redova za vađenje pasoša, male ispostave u ovim opštinama su potencijalni spas jer je u njima najmanja gužva i najkraće čekanje.

Beograđani mogu da izvade nova dokumenta, ličnu kartu ili pasoš, na bilo kojoj od 17 gradskih opština, a ne samo na onoj na kojoj imaju prebivalište. Međutim, to ne mogu da urade u susedstvu, na primer u Pančevu ili Opovu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pasoš izdavanje pasoša šalteri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana