Tekst objavljen: 01.06.2018 14:40        


Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" danas je saopštio da očekuje najuspešniju sezonu do sada, što potvrđuju i rezultati iz maja kada je usluženo 479.402 putnika, 11 odsto više nego u istom mesecu prošle godine

Beogradski aerodrom u maju uslužio 11% više putnika

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" danas je saopštio da očekuje najuspešniju sezonu do sada, što potvrđuju i rezultati iz maja kada je usluženo 479.402 putnika, 11 odsto više nego u istom mesecu prošle godine.

Zabeležena su 5.164 poletanja i sletanja, što je povećanje od četiri odsto, dok je povećanje prometa robe i pošte bilo 50 odsto.

"Ovakvim rezultatima značajno je doprinela organizacija najvećeg evropskog klupskog takmičenja u košarci Fajnal For, kada je samo tokom šest dana opsluženo ukupno više od 100.000 putnika i oko 160 letova posvećenih samo ovom takmičenju", ističe se u saopštenju Aerodroma.

U prvih pet meseci ove godine beogradski aerodrom uslužio je 1.924.608 putnika, što je sedam odsto više nego u istom periodu prošle godine i uskoro će uslužiti dvomilionitog putnika u ovoj godini. Bilo je 22.195 poletanja i sletanja aviona, a promet robe i pošte uvećan je 33 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rast broja putnika putnici aerodrom nikola tesla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana