Tekst objavljen: 13.11.2020 16:00        


Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" nastavio je da beleži negativno poslovanje usled pandemije i u trećem kvartalu, objavila je danas brokerska kuća Momentum

Beogradski aerodrom produbio gubitak, skroman prihod od koncesione naknade

Aerodromska kompanija je u periodu jul-septembar pretrpela gubitak od 197,1 milion dinara, čime je negativan rezultat u prvih devet meseci produbljen na 548,9 miliona dinara.

Ukupan prihod u trećem kvartalu dostigao je 108,5 miliona dinara (pad od 85,3 odsto), dok je ukupan prihod u periodu januar-septembar iznosio 295,4 miliona dinara, što je smanjenje od 73 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Pošto u drugom tromesečju nije naplatila koncesionu naknadu, kompanija je u periodu jul-septembar ostvarila prihod po ovom osnovu od 76,4 miliona dinara. Ovo je značajno manji iznos u odnosu na prvi kvartal, kada je ostvaren prihod od konsecione naknade od 132,8 miliona dinara", naveli su brokeri Momentuma.

Ukazali su da bi glavni prihod kompanije tokom 25-godišnje koncesije trebalo da budu godišnje koncesione naknade u rasponu 4,5-16 miliona evra (a ne manje od pet odsto bruto prihoda), dok ostali detalji ugovora koji uključuju i izuzetke od plaćanja ovih naknada nisu nikada objavljeni.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gubitak aerodroma vanci vesti sa berze aerodrom nikola tesla momentum beogradski aerodrom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana