Tekst objavljen: 08.07.2019 13:00        


Sekretarijat za javni prevoz Grada Beograda raspisao je konkurs za izradu studije o taksi sistemu, a u dokumentaciji se traži novi model za proračun cene transportne usluge i „reinženjering" postojeće mreže taksi stanica

Beograd menja cene taksija i raspored stanica?

Sekretarijat je raspisao javnu nabavku za izradu studije „Planiranje i projektovanje sistema taksi prevoza putnika u Beogradu za period od 2020. do 2024. godine", a pružalac ove usluge moraće da anketira najmanje 2.000 korisnika taksi prevoza o njihovom zadovoljstvu i željama.

Takođe, biće intervjuisano najmanje 400 vozača, pet predstavnika organa lokalne samouprave i 10 eksperata.

Među aktivnostima koje će pružalac usluge morati da sprovede su definisanje modela „za proračun minimalne (i/ili maksimalne) cene transportne usluge".

Traži se i predlaganje modela „uvođenja jedinstvene tekuće cene koja bi bila proizvod konkurentske i tržišne borbe između pojedinih udruženja, kako bi se kroz konkurentski pristup došlo do cena atraktivnijih za potencijalne korisnike".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Jedna od aktivnosti koje će biti sprovedene je i „reinženjering postojeće mreže taksi stajališta", što uključuje definisanje prostorne lokacije novih taksi stanica, proračun njihovih kapaciteta i definisanje modela raspodele troškova za njihovu izgradnju.

Iz konkursne dokumentacije vidi se da će biti razmotreno i uvođenje „inovativnih sistema i aplikacija" koje bi ubrzale pristup kol-centru i zakazivanje vožnje.

Poziv za podnošenje ponuda je otvoren do 29. jula u 12 časova, nakon čega će sve pristigle ponude biti otvorene.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena taksija taksi stanice raspored taksi stanice taxi Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana