Tekst objavljen: 16.11.2020 12:55        


I petu nedelju zaredom domaće tržište akcija nastavilo je uzlazni trend koji gotovo neprekidno traje od početka oktobra. Ukupan promet na tržištu iznosio je 752,3 miliona dinara (6,4 miliona evra), dok je indeks Belex15 ojačao 0,7 odsto na 710,2 poena

Belex najviši od marta, Komercijalna najprometnija

Najprometnija akcija bila je Komercijalna banka (KMBN) koja je nastavila uzlazni trend stigavši do nivoa od 3.050 dinara gde je ostvaren i najveći deo prošlonedeljnog prometa od 23 miliona dinara. Nakon višenedeljnog rasta ove akcije nalaze se nadomak nivoa od 3.250 dinara na kojem je država prodala kontrolni paket akcija slovenačkom NLB-u.



Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) prekinule su petonedeljni silazni trend, oporavivši se 3,5 odsto na 567 dinara ali uz skroman promet od 3,6 miliona dinara. Pronalazak potencijalne vakcine doprineo je rastu Brenta protekle sedmice od 8,4 odsto na 42,8 dolara po barelu.

Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) ojačale su 2,4 odsto na 928 dinara u nedelji u kojoj su objavljeni finansijski izveštaji za prvih devet meseci. Kompanija je u ovom periodu zabeležila gubitak od 548,9 miliona dinara, dok je u trećem kvartalu koncesiona naknada delimično naplaćena usled pandemije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) zabeležile su neznatan rast uz skroman obim prometa. Kompanija je saopštila da je ove godine investirala 20 miliona dolara u dodatnu modernizaciju fabrike.

Jedinstvo Sevojno (JESV) oslabilo je 0,4 odsto na 6.873 dinara uz neveliko trgovanje. Kompanija je objavila nekonsolidovane rezultate za prvih devet meseci: prihodi su porasli 16,9 odsto, dok je profit pao 52,6 procenata.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze momentum Komercijalna banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana