Tekst objavljen: 07.10.2018 13:00        


Najatraktivnije i najtraženije skijalište u Srbiji je Kopaonik. Zaljubljenici u beli sport se interesuju i za aranžmane u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Italiji i Austriji koja ima najskuplju ponudu.

Aranžmani za skijanje u predsezoni gotovo rasprodati

Turizmolog Boris Tot kaže da su zimovanja i te kako aktuelna, da su već od kraja leta počele da izlaze ponude, ali se najveći broj očekuje u toku ovog meseca.

- Ljubitelji zimovanja već su uglavnom rezervisali destinacije. Oni koji budu tražili aranžman nekoliko dana pred polazak na put teško će naći slobodne smeštajne jedinice. To je uobičajeno i zato je najbolje rezervisati zimski odmor na vreme, kada su najniže cene, kada su i popusti značajni. Sada su aktuelni popusti od 15 do 20 odsto – kaže Tot.

- Popularne zimske destinacije u Srbiji su Kopaonik, Zlatibor, Stara planina, zatim u Bugarskoj, Sloveniji, Bosni, Italiji, Francuskoj i na tim skijalištima je moguće pronaći povoljne aranžmane. Sve popularniji je velnes turizam u sklopu zimovanja. Turisti na zimovanje putuju uglavnom na minimum četiri do sedam noćenja – kažu turistički radnici.

Prema rečima Borisa Tota, na Jahorini noćenje sa doručkom po osobi je 27 evra, a polupansion 33 evra.

- Preporučujem uvek polupansion, pogotovo zimi. Na Kopaoniku su mnogi apartmani već prodati za januar. Polupansion u apartmanu počinje od 33, 34 evra za noć. U hotelima sa četiri zvezdice cena je 45 evra – navodi Tot.

Kada je u pitanju Jahorina, decembar je već rasprodat, što je predsezona kada su zimovanja u pitanju, kao što je jun za letovanja.

- Polupansion, sedam noćenja na Jahorini je od 350 evra po osobi. Deca do dve godine imaju gratis zimovanje, ponekad je to i do šest godina, a ima slučajeva da su gratis do 12 godina ili dobijaju veliki popust. Austrija je definitivno najskuplja, minimum sedam noćenja u apartmanu je do 700 do 800 evra. Za vreme velikih praznika cene su do 1.400 evra. Kranjska Gora u Sloveniji je popularna i tamo hoteli sa tri zvezdice imaju velnes, kao i na Kopaoniku – poručuje Tot i dodaje da je upravo i njihova preporuka Kopaonik, a zatim skijališta u Sloveniji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turističke agencije turistički aranžmani zimovanje zimske destinacije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana