Tekst objavljen: 06.11.2016 15:55        


Google-ov operativni sistem Android stekao je rekordnih 87,5 odsto udela na globalnom tržištu smartphona u trećem kvartalu ove godine, objavila je kompanija za istraživanje tržišta Stratedži Analitiks. 

Android drži rekordnih 88%  udela na tržištu smartphona

Rezultati istraživanja pokazuju porast Androidovog tržišnog udela sa prethodinih 84,1 odsto zabeleženih u istom kvartalu prošle godine, dok je tržišno učešće Apple-ovog iOS-a skliznulo na 12,1 posto sa ranijih 13,6 procenata, prenosi agencija Frans pres.

"Vođstvo Androida na globalnom tržištu smartphona u ovom trenutku izgleda nedostižno", kaže Vudi Ou iz kompanije Stratedži Analitiks, i dodaje da njegovi jeftini servisi i za upotrebu lak softver ostaju privlačni proizvođačima hardvera, operatorima i korisnicima širom sveta.

On je dodao da dominacija Androida predstavlja izazov za Google, koji svoj sistem nudi besplatno proizvođačima.

U izveštaju se navodi da je globalna isporuka smartphona porasla šest posto u odnosu na godinu ranije, na 375,4 miliona jedinica u trećem kvartalu, što je najbrža stopa rasta za godinu dana.

Prema istraživanju, tržišni udeo drugih operativnih sistema, uključujući Windows i BlackBerry pao je na minimalnih 0,3 odsto sa prošlogodišnjih 2,3 procenta, navodi francuska agencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
windows blackberry ios android smartphone google

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana