Tekst objavljen: 30.04.2015 13:31        


Kompanija Microsoft će omogućiti do kraja godine instaliranje aplikacija za "android" mobilni operativni sistem njegovog konkurenta Google-a, na svojim "Windows" telefonima, u nadi da će povećati njihovu prodaju, saopštio je čelnik te informatičke kompanije, Teri Majerson.

Android aplikacije i na Microsoft telefonima

Majerson je objasnio da će telefoni pod "Windows" biti opremljeni sistemom koji će im omogućavati da obezbede funkcionisanje aplikacija kodiranih za "android", istovremeno nastavljajući da koriste usluge koje pruža "".

Ta odluka predstavlja radikalnu promenu u strategiji softverskog giganta koji nastavlja da dominira tržištem računara, ali ima poteškoća da postane veći akter na tržištu telefona i tableta, pre svega zbog manjeg broja aplikacija koje nudi za mobilne uređaje.

Microsoft se, zapravo, nalazi u začaranom krugu, jer veliki broj programera ne razvija aplikacije za smartfone koji funkcionišu pod njegovim operativnim sistemom "Windows" zbog malog broja korisnika tih uređaja.

Microsoft-ovi telefoni ne privlačce klijente, jer poseduju manje aplikacija od kombinovanih uređaja Apple-a ili onih koji funkcionišu pod operativnim sistemom "android".

Omogućavanje instaliranja "android" aplikacija na njegovim telefonima, mogao bi da bude način da se Microsoftizvuče iz tog začaranog kruga, prenosi Rojters.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mobilni telefon mobilni korisnici android windows Microsoft

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana