Tekst objavljen: 11.06.2016 9:55        


Generalni direktor američke kompanije za elektronsku trgovinu Amazon, Džef Bezos, najavio je investiciju od tri milijarde dolara u Indiju, jer polaže velike nade u razvoj onlajn trgovine u toj brzo rastućoj ekonomiji južne Azije. 

Amazon ulaže tri milijarde dolara u Indiju

Bezos je, na sastanku Američko-indijskog poslovnog saveta u Vašingtonu, u trenutku kada indijski premijer Narendra Modi boravi u poseti SAD, izjavio da vidi veliki potencijal u indijskoj ekonomiji, prenosi agencija Fran spres.

"Već smo otvorili oko 45.000 radnih mesta u Indiji i nastavljamo da uočavamo veliki potencijal u indijskoj ekonomiji", izjavio je Bezos na tom skupu.

"Naš tim Amazon.in prevazilazi čak i naše najambicioznije zacrtane ciljeve", poručio je on.
Najnovija investicija Amazona dolazi povrh već uložene dve milijarde dolara u Indiji u 2014. godini, i ide u prilog Modijeve kampanje za privlačenje stranih investicija s ciljem otvaranja preko potrebnih radnih mesta.

Ipak, američki Amazon je suočen sa ozbiljnom konkurencijom u vidu indijskih rivala Snepdil i Flipkart, koji su privukli inostrane investicije vredne više milijardi dolara, ocenjuje AFP.

Vrednost indijskog tržišta onlajn trgovine je prošle godine iznosila 23 milijarde dolara, prema podacima Privredne komore Indije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
indija investicije amazon

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana