Tekst objavljen: 29.07.2020 13:10        


Nekoliko kineskih tehnoloških firmi krenulo je sa organizovanjem digitalnih obilazaka evropskih destinacija tokom pandemije koronavirusa, a najveća među njima je Alibabina turistička platforma Fligi (Fliggy)

Alibaba u svoju ponudu virtuelnih turističkih tura uvrstio i Srbiju Detalj iz Sombora



Ova platforma od maja organizuje strimovanje putovanja po Srbiji, Finskoj, Nemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu kako bi se turisti iz Kine povezali sa budućim putnim destinacijama.

Najprivlačnija turistička destinacija za Kineze je Evropa. Evropu je 2018. godine obišlo šest miliona kinestih turista, potrošivši više od 14 milijardi evra, dok je druga popularna destinacija Sjedinjene Američke Države privukla manje nego polovinu ovog broja turista, navodi Jing Travel.

Alibabina platforma Fligi kao servis služi kako bi turisti iz Kine mogli lakše da rezervišu putne usluge poput letova, hotela, restorana, iznamljivanja prevoza, usluga viziranja itd.

Cilj novog metoda strimovanja putovanja je predstavljanje novih destinacija korisnicima platforme, za buduća putovanja nakon pandemije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pored organizovanja strimova iz Srbije, Finske, Nemačke i Britanije, Fligi je takođe ušao u neke od slavnijih kulturnih destinacija na kontinentu poput Versajske palate, Britanskog muzeja i Prado muzeja u Madridu.

Generalni menadžer Versajske palate dao je dvosatni “VIP obilazak” palate, omogućavajući gledaocima da vide područja palate koja obično nisu dostupna turistima.

Portparol platforme rekao je da ovakvi striming programi “obezbeđuju budućim turistima dinamičko i interaktivno iskustvo o tome kakav je osećaj biti na određenom mestu, u realnom vremenu.

”Gledaoci kroz platformu takođe mogu voditeljima strima postavljati pitanja ili tražiti da vide specifične lokacije. Ovakva iskustva saznavanja detalja o destinacijama koji se ne mogu naći u turističkim vodičima ili na sajtovima takođe pomažu pri privlačenju turista kada se turizam nastavi pod uobičajenim uslovima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fligi fliggy alibaba turizam turizam u srbiji kina kineski turisti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana