Tekst objavljen: 11.04.2019 15:05        


U Upravu za igre na sreću Crne Gore stigla su dva zahteva iz Albanije za priređivanje ovih igara nakon što je u toj zemlji zabranjeno kockanje.

Albanci sele kockanje u Crnu Goru

"Kod Uprave za igre na sreću su u postupku dva zahteva privrednih društava za dobijanje koncesije, čiji su osnivači i izvršni direktori albanskog državljanstva sa prebivalištem u Albaniji", kazao je Mirko Rajković, samostalni savetnik u Upravi za igre na sreću.

U Albaniji je 2. januara na snagu stupio zakon o zabrani kockanja, nakon čega je zatvoreno 4.300 kladionica. Kockanje je u ovoj zemlji dozvoljeno samo u hotelima sa pet zvezdica i to izvan urbanih područja.

Od koncesija od igara na sreću u prošloj godini Crna Gora je prihodovala 15 miliona evra, 28,6 odsto više nego godinu ranije. Najviše se slilo od 203 kladionice, čak 8,3 miliona evra ili milion više nego u 2017. godini, od pet kazina 3,86 miliona, dva miliona više, a od 97 automat klubova 2,25 miliona ili 250 hiljada evra više.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Od internet klađenja koncesione naknade su bile 537.000 evra, 20 hiljada evra manje, od nagradnih igara 38.059 evra, 14 hiljada evra više nego u 2017, od tombole zatvorenog tipa 5.460 evra ili tri hiljade evra manje, a od lutrijskih igara ništa, dok je godinu ranije bilo devet hiljada evra.

Ovim poslovima se bavi 37 privrednih društava.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kockanje albanci crnogroci zabrana kockanja Crna Gora albanija kockarnice igre na sreću zabrana

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana