Tekst objavljen: 10.03.2016 14:03        


Nemački proizvođač luksuznih automobila, BMW, saopštio je juče da je ostvario rekordnu prodaju i dobit u 2015. godini i da će povećati isplatu dividende akcionarima. 

Akcionari BMW-a trljaju ruke, profit 6,4 mlrd evra

"BMW grupa je lani upisala šestu rekordnu godinu zaredom, ostvarivši nove najbolje rezultate ikada po obimu prodaje, prihodima i profitu, uprkos nestabilnom tržišnom okruženju", naveo je proizvođač automobila u saopštenju, prenosi agencija Frans pres.

Neto profit kompanije je porastao 10 odsto na 6,4 milijardi evra (7,0 milijardi dolara) u 2015. godini, a povodom obeležavanja stogodišnjice grupacije, BMW planira da isplati više dividende akcionarima, u iznosu od 3,20 evra po redovnoj akciji i 3,22 evra po povlašćenoj akciji, navodi se u saopštenju.

BMW je specijalnom manifestacijom u ponedeljak u Minhenu obeležio 100. rođendan, čime je počela slavljenička godina za ovu kompaniju.

Na konferenciji za novinare, koja je prethodila proslavi, BMW je predstavio futuristički koncept automobila nazvan "vision next 100", kojim je najavila sledećih 100 godina kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcionari automobili BMW

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana