Tekst objavljen: 24.10.2019 16:00        


Kompanija Tviter izvestila je danas o lošijim prihodima i profitu nego što se očekivalo na Volstritu

Akcije Tvitera pale za 15%

Tviter je slabije poslovne rezultate u trećem tromesečju pripisao problemima sa oglašavanjem i neuobičajeno niskoj tražnji tokom leta, što je prouzrokovalo da akcije kompanije padnu za oko 15 procenata, prenosi agencija Rojters.

Akcije te društvene mreže i mikro-blog platforme "skliznule" su na 33 dolara u elektronskom trgovanju.

Prihodi Tvitera su u trećem kvartalu, na godišnjem nivou, porasli za devet procenata na 824 miliona dolara, podbacivši tako u odnosu na očekivanja Volstrita od 874 miliona dolara.

Ukupni prihodi od oglašavanja iznosili su 702 miliona dolara, što predstavlja osmoprocentno povećanje u odnosu na isti period prethodne godine.

Neto dobit u trećem kvartalu iznosila je 37 miliona dolara ili 0,05 dolara po akciji, u odnosu na neto dobit od 789 miliona dolara iili 1,02 dolara po akciji iz istog perioda prošle godine.

Analitičari su očekivali neto profit od 161,5 miliona dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kompanija je predviđala da će rast prihoda u trećem kvartalu zaostajati za prva dva tromesečja, delom zbog ukidanja nekih starijih formata oglasa.

Tviter se, međutim, suočio sa neočekivanim problemima, kao što su tehnički kvarovi na Tviterovim oglasima za mobilne aplikacije.

U četvrtom tromesečju će, prema očekivanjima kompanije, ukupni prihodi biti između 940 miliona i 1,01 milijardi dolara.

Ipak, Tviter je registrovao porast dnevno aktivnih korisnika, čiji je broj u trećem kvartalu dostigao 145 miliona. To je za četiri odsto više u odnosu na drugi kvartal, kada je kompanija prijavila 139 miliona korisnika, i takođe za 17 odsto više u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tviter akcije pale akcije Volstrit društvene mreže

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana