Tekst objavljen: 13.05.2020 11:10        


Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, odložiće početak obavljanja redovnog putničkog saobraćaja sa planiranog 1. juna na 15. jun, imajući u vidu preporuku Evropske komisije o produžavanju privremenog ograničenja

AIR Srbija pomerila početak redovnog saobraćaja na 15. jun

Kako je istovremeno reč o zemljama u kojima se nalazi veliki broj destinacija Er Srbije, srpski nacionalni avio-prevoznik prinuđen je da odloži pokretanje redovnog putničkog saobraćaja u okviru najavljenog reda letenja.

S druge strane, obnavljanje avio-saobraćaja do ograničenog broja destinacija (London Hitrou, Frankfurt, Cirih i Beč), koje je najavljeno za period od ponedeljka, 18. maja, biće realizovano. Usled pomenute preporuke Evropske komisije, letovi do ovih destinacija biće obavljani u nešto manjem obimu, nego što je prvobitno planirano. Er Srbija istovremeno pažljivo prati moguće ponovno otvaranje regiona i biće spremna da se fokusira i na regionalne letove, te da se prilagodi novim mogućnostima i rastu tražnje u okviru regiona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Naša flota i naši zaposleni u potpunosti su spremni da odmah počnu sa obavljanjem redovnog putničkog saobraćaja. Međutim, sam početak saobraćaja i njegov obim ne zavise samo od nas, već i od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmena ograničenja u putovanjima u zemljama do kojih letimo. Zbog toga mi pratimo sve odluke nadležnih organa i u hodu usklađujemo naše poslovanje i planove sa realnošću“, rekao je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Er Srbija je najavila ranije da će se saobraćaj obnavljati postupno posle pauze uzrokovane pandemijom korona virusa i različitim merama kojima su putovanja bila ograničena na globalnom nivou. Saopšteno je i da će red letenja pretrpeti određene izmene u odnosu na plan za letnju sezonu 2020. godine, odnosno da će se letovi do jednog broja destinacija obavljati onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, da će frekvencija letova do pojedinih destinacija biti smanjena, kao i da će letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni biti privremeno suspendovani.

Srpska nacionalna avio-kompanija nastaviće da putnike redovno obaveštava o statusu njihovih rezervacija i neophodnim bezbednosnim merama koje će se sprovoditi. Sve potrebne informacije, kao i ažurirani red letenja, biće dostupni na airserbia.com.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
avio saobraćaj korona virus air srbija 15 jun uspostavljanje avio saobraćaja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana