Tekst objavljen: 01.03.2021 15:55        


Prvi let ka novoj destinaciji u Švajcarskoj

Air Srbija počela da leti za Ženevu

Air Srbija je danas, 1. marta, letom JU 470 avionom erbas A319, uspostavila direktne letove na novoj liniji između Beograda i Ženeve. Srpska nacionalna avio-kompanija planira da do svoje druge destinacije u Švajcarskoj saobraća dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Inauguracioni let je dočekan tradicionalnim pozdravom "vodenim topovima" na Međunarodnom aerodromu Ženeva, koji je po broju putnika drugi po veličini u Švajcarskoj, posle vazdušne luke u Cirihu. Povodom prvog leta upriličena je svečana ceremonija sa simboličnim presecanjem vrpce, kojoj su prisustvovali predstavnici Air Srbije i Međunarodnog aerodroma Ženeva. Aerodrom na koji sleće srpski nacionalni avio-prevoznik udaljen je četiri kilometra od centra Ženeve, sa severnom granicom duž graničnog prelaza između Švajcarske i Francuske, što omogućava ulazak u obe zemlje direktno sa aerodroma.

„Raduje nas što smo, uprkos trenutnim okolnostima, dodatno proširili mrežu destinacija i doprineli još boljoj povezanosti između Srbije i Švajcarske. Imajući u vidu da više od 30.000 srpskih državljana živi u zapadnoj Švajcarskoj i susednoj Francuskoj, prepoznali smo potrebu za uvođenjem ove rute kako bismo im omogućili lakši pristup i bolju konekciju sa domovinom“, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Air Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Putnici Air Srbije povratnu avio-kartu do Ženeve mogu pronaći po početnoj ceni od 52 evra, uz dodatnih 50 odsto popusta na karte za decu. Poznati mondenski grad, smešten na najvećem evropskom jezeru, planiran je kao jedna od šest najavljenih novih destinacija prethodne godine, od čega se privremeno odustalo zbog pandemije korona virusa. Letovi ponedeljkom će omogućiti dobru povezanost iz Ženeve ka drugim destinacijama do kojih srpska nacionalna avio-kompanija leti sredinom dana, kao što su Atina, Istanbul, Larnaka, Moskva, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.

Air Srbija preporučuje svim putnicima koji razmatraju da putuju u Ženevu da sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima Švajcarske prethodno provere da li im je, u skladu sa najnovijim merama, dozvoljeno da tamo otputuju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
let za ženevu letovi za švajcarsku let beograd ženeva Air Serbia air srbija air srbija letovi pr sadržaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana