Tekst objavljen: 15.03.2020 15:00        


Američki predsednik Donald Tramp privremeno je zbog virusa korona obustavio putovanja iz Evrope u SAD na 30 dana. Ova zabrana ne važi za Veliku Britaniju, Rusiju i Srbiju. „Air Srbija”, kako saznajemo, nastavlja da leti dva puta nedeljno za SAD. To ipak ne znači da će državljani EU moći iz Beograda da putuju za Njujork.

Air Srbija će leteti za SAD?

Predsedničkom proklamacijom, koju je potpisao Tramp, suspenduje se ulazak u zemlju većini stranih državljana koji su bili u jednoj od 26 evropskih zemalja šengen zone u bilo kojem trenutku tokom perioda od 14 dana pre njihovog planiranog dolaska u SAD.

Zabranu imaju putnici iz Austrije, Belgije, Češke, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Islanda, Italije, Letonije, Lihtenštajna, Litvanije, Luksemburga, Malte, Holandije, Norveške, Poljske, Portugalije, Slovačke, Slovenije, Španije, Švedske i Švajcarske.

„Er Srbija” će na osnovu odluke Vlade Srbije od sutra ponovo leteti za Cirih, pošto je procenjeno da je tako nešto moguće budući da je virus korona izolovan u kantonu Tičino, na jugu Švajcarske, u pograničnom delu s Italijom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Inače od početka ove nedelje su, osim letova za Švajcarsku, privremeno obustavljeni i letovi za Italiju. Prema pojedinim destinacijama, poput Izraela, smanjen je broj letova.

Nacionalni avio-prevoznik putnicima vraća novac ako su njihovi letovi otkazani ili ako to bude učinjeno u narednom periodu. Do sada su mogli da promene datum putovanja ili destinaciju, što i dalje važi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zabrana letova iz evrope air srbija letovi za SAD korona virus donald tramp

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana