Tekst objavljen: 12.07.2019 15:20        


U ponedeljak, 15. jula u 20:05 trebalo bi da poleti prvi avion Air Serbia iz Niša na redovnoj liniji do Nirnberga

AIR Serbia u ponedeljak poleće iz Niša

Nakon toga, ovaj prevoznik sa Aerodroma “Konstantin Veliki” leteće na još 11 destinacija, što će uz postojeće linije napraviti gužvu pa će sa niške vazdušne luke dnevno letiti od 5 do 8 letova. Na Aerodromu tvrde da su spremni za opsluženje novih aviona, a puno će pomoći i službe i avioniAir Serbiastacionirani u Nišu.

Uz subvencije države od 5 miliona evra godišnje,Air Serbiaće leteti iz Niša ka 12 evropskih gradova, a uz postojećih 10 linija koje već saobraćaju sa “Konstantina Velikog”, iz Niša će moći da se leti na 22 destinacije.

Što se tiče letova u pojedine zemlje, destinacije su: u Nemačkoj 8 destinacija, u Švajcarskoj 2, u Italiji do 3, u Austriji 2, Švedskoj 3 i u Crnoj Gori, Slovačkoj, Sloveniji i Mađarskoj po 1 destinacija. Jug Srbije ovim očigledno dobija značajno bolju saobraćajnu povezanost sa inostranstvom i verujemo da će avioni biti puni na svim destinacijama obzirom na odlične uslove koje sve kompanije nude - poručuju sa “Konstantina Velikog”.

Kada je reč o uslovima, oni su različiti. Tradicionalno najjeftinije karte nude “low cost” kompanijeWizz AiriRyanair, a najjeftinija karta kodAir Serbiaje 1.788 dinara za koliko u jednom smeru može da se leti na linjama do Bolonje, Budimpešte, pa čak i Salcburga i to već u avgustu.

Za nešto manje od 2.500 dinara mogu da se nađu karte za skoro sve ostale letove, ali cena dosta zavisi od popunjenosti aviona.

Anketa Južnih vesti pokazala je da su putnici sa juga Srbije trenutno najzainteresovaniji za Tivat, a ti avioni su i najpopunjeniji. Tako da kupovina karte do Crne Gore “u poslednji čas” može da košta skoro 20.000 dinara. Slična cena je i za pojedine letove do Geteborga iako ova destinacija nije među najtraženijima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Posle Tivta, anketa je pokazala da su južnjacima najzanimljivija putovanja do Ljubljane, Rima i Frankfurta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novi letovi grad niš aerodrom niš er srbija Air Serbia

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana