Tekst objavljen: 19.04.2017 10:29        


LJUBLJANA, 19. aprila (Tanjug) - Agrokor je slovenačkim dobavljačima dužan preko 40 miliona evra, prema gruboj proceni koja je izneta posle sinoćnog sastanka odbora slovenačkih dobavljača Konzuma, piše danas portal Seebiz. Slovenački dobavljači očekuju ove ili najkasnije početkom sledeće nedelje pojašnjenja poverenika hrvatske vlade u Agrokoru, Ante Ramljaka.

Agrokor slovenačkim dobavljačima dužan preko 40 mln eur

Kako navodi portal, interesantno je da jedan od najvećih dobavljača, Izet Rastoder, tvrdi da nema problema i da je poslednjih nedelja uspeo da naplati većinu svojih potraživanja. Agrokor mu duguje samo četiri-pet miliona evra. Mesečno Rastoder dobavlja banane i južno voće u vrednosti od 20 miliona evra.

"Za nas je najvažnije da Merkator uredno plaća i moram da priznam da poštuju dogovore. Važno je da kao dobavljači podupremo Merkator, tako ćemo uspostaviti poverenje važno za čitav sistem", izjavio je on.
Podseća da je pred vratima turistička sezona.

"Sezona je za Hrvatsku, Konzum i sve nas koji ga snabdevamo, izuzetno važna. Važno je da odradimo posao kako treba", poručuje Rastoder.

Seebiz dodaje da poslovni rezultati Merkatora, koji je trebalo da budu objavljeni juče kako je bilo predviđeno u finansijskom kalendaru kompanije, ipak nisu objavljeni. Trebalo bi da budu saopšteni 25. aprila, a slovenačka javnost sa interesovanjem očekuje podatke o mogućem finansijskom iscrpljivanju Merkatora od strane većinskog vlasnika Agrokora.

Ministri trgovine i privrede Srbije, Slovenije, Crne Gore i BiH danas će u Beogradu analizirati situaciju nastalu zbog krize koncerna Agrokor i mere kojima će zaštiti potrošače i zaposlene u Agrokorovim firmama koje posluju u njihovim zemljama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana