Tekst objavljen: 20.02.2015 6:54        


Niško preduzeće MIN Lokomotiva je opravdano na spisku 188 preduzeća predvidjenih za stečaj jer dug tog preduzeća prema poveriocima i državi zinosi oko 13,6 miliona evra, dok je vrednost ukupne imovine te firme 4,3 miliona evra, rečeno je danas Tanjugu u Agenciji za privatizaciju.

Agencija:MIN Lokomotiva opravdano na spisku za stečaj

To praktično znači da je negativan kapital preduzeća MIN Lokomotiva ukupno 9,3 miliona evra, navode u toj agenciji.

To je, objašnjavaju, ključni razlog koji je opredelio Agenciju za privatizaciju da predloži stečaj kao model privatizacije za to preduzeće, što je potvrdila i Vlada Srbije usvajanjem Akcionog plana.

"Treba istaći da 'MIN Lokomotiva' i pored stečaja, može nesmetano obavljati nove ugovorene poslove, pa i eventualni posao u Makedoniji, za koji je to preduzeće konkurisalo, i za koji je tenderska procedura u toku", navode u Agenciji.

Podsećaju da stečaj ne mora biti kraj za preduzeće, koje može kroz unapred pripremljen plan reorganizacije, uz saglasnost poverilaca, da stvori uslove za nastavak poslovanja, ili nakon stečaja kroz plan reorganizacije.

Direktor preduzeća za remont i proizvodnju šinskih vozila MIN Lokomotiva Slavko Raičević izjavio je ranije da je neshvatljivo da to preduzeće bude na spisku za stečaj koji je prošle sedmice objavila Agencija za privatizaciju.

Kako je naveo, radnici i rukovodstvo nisu sa takvom odlukom saglasni.
"MIN 'Lokomotiva' je pobedila na tenderu u Makedoniji za remont njihovih lokomotiva i tako obezbedila posao vredan pet miliona evra koji treba završiti u narednih godinu i po", rekao je Raičević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Min Lokomotiva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana