Tekst objavljen: 26.10.2013 11:00        


Glavni i najveći grad Angole, Luanda, najskuplji je grad na svetu. Luanda je skuplja od Moskve i Tokija, pa iznajmljivanje luksuznog stana sa dve spavaće sobe u tom gradu mesečno košta oko deset hiljada evra, dok u Moskvi iznosi svega 4,6 hiljade evra.

Afrička Luanda najskuplji grad na svetu

Luanda je glavna luka i administrativni centar Angole. Smeštena na obalama Atlantskog okeana na jugu Afrike, ima oko pet miliona stanovnika.

Luanda je u izgradnji, gradske vlasti ubrzano rade na rešavanju pitanja socijalnog stanovanja, pošto najveći deo grada i danas čine sirotinjske četvrti. Obnova Angole je počela odmah po završetku rata, a ubrzanom ekonomskom rastu najviše doprinose nafta i dijamanti.

Nakon Luande, Moskve i Tokija, na četvrtom mestu je Ndžamena u Čadu, peti Singapur, a slede Hong Kong, Ženeva, Cirih i Bern u Švajcarskoj i Sidnej u Australiji.

Na listi, koju Merser pravi kao pomoć multinacionalnim kompanijama i vladama da bi lakše odredili budžet za zaposlene u inostranstvu, nalazi se 214 gradova, a u "obračun" ulaze cene 200 standardnih usluga i proizvoda, uključujući smeštaj, prevoz, hranu, odeću, kućne potrepštine i zabavu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Afrika angola luksuz svet najskuplji gradovi luanda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana