Tekst objavljen: 28.04.2016 14:49        


Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu je, prema usvojenom Izveštaju o poslovanju za 2015. godinu, povećan broj putnika za tri odsto, a količina prevezene robe i pošte za 27 odsto u odnosu na 2014. Aerodrom "Nikola Tesla" već treću godinu za redom beleži pozitivne poslovne rezultate, navedeno je u saopštenju aerodroma.

Aerodrom povećao broj putnika za tri odsto u 2015.

Poslovna dobit je veća za pet odsto, što je rezultat smanjenja poslovnih rashoda u skladu sa opredeljenošću rukovodstva da posluje racionalno i štedljivo, sa što manjim troškovima.

Bruto dobit beogradskog aerodroma je, takođe, veća za pet odsto u poređenju sa 2014. godinom, a neto dobit iznosi 3.29, milijardi dinara.

Aerodrom "Nikola Tesla" se nije kreditno zaduživao, a svi investicioni projekti u vrednosti od 693,9 miliona dinara su finansirani iz sopstvenih sredstava.

Većinskom vlasniku, Republici Srbiji i malim akcionarima, na ime međudividende i dividende u 2015. godini ukupno je isplaćeno 2,55 milijardi dinara.

Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd zauzeo je peto mesto među najboljim aerodromima u Istocnoj Evropi na ovogodišnjoj dodeli nagrada agencije Skytrax, specijalizovane za rejting u vazdušnom saobraćaju.

Istraživanje je sprovedeno među 106 različitih nacija u periodu od juna 2015. do februara 2016. godine.
Predmet istraživanja je komfor i zadovoljstvo putnika razlicitim segmentima aerodromske usluge, od dolaska na aerodrom, prijave na let, kupovine, transfera, bezbednosti do ulaska u avion.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prihod aerodroma međudividenda dividenda avio prevoz Aerodrom Beograd aerodrom veći broj putnika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana