Tekst objavljen: 24.04.2018 10:40        


Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je vrlo slab promet, uz neznatna pomeranja oba BELEX indeksa u suprotnim pravcima.

Aerodrom ojačao, NIS oslabio na početku nedelje

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 5,7 miliona dinara (48,3 hiljade evra).

Indeks BELEX15 zabeležio malu pozitivnu korekciju, zaključivši trgovanje na 739,95 poena, dok se BELEXlajn blago spustio na 1.562,97 poena.

Investitori su na domaćem tržištu akcija pokazali najveće interesovanje za Naftnu industriju Srbije, koja je, uz pad cene od 0,3 odsto na 725 dinara, istrgovana za 1,7 miliona dinara.

Zemunska Glenika Fitofarmacija je takođe završila trgovanje "u crvenom", oslabivši za petinu procenta na 2.800 dinara, uz realizaciju od 1,5 miliona dinara, dok je Aerodrom "Nikola Tesla" ojačao za 1,0 procenat na 1.686 dinara i ostvario promet od 0,7 miliona dinara.

Vranjski Alfa plam je bio gubitnik dana, budući da je zaključio trgovanje u padu za 2,8 posto u odnosu na prethodno trgovanje, na nivo od 35.000 dinara. Akcije ovog proizvođača grejnih tela i štednjaka su isprometovane za približno pola miliona dinara.

Duvanska industrija "Filip Moris" je ostala stabilna na ceni od 3.100 dinara, uz trgovanje vredno 0,4 miliona, a juče je zaustavljen i pad akcija bečejskog Sojaproteina, koji se zadržao na 200 dinara uz promet od 0,3 miliona dinara.

Najveći dobitnik je bio Vital iz Vrbasa, koji je po prosečnoj ceni od 944 dinara, za 3,4 procenta višoj nego na prethodnoj trgovačkoj sesiji, imao realiuzaciju od 0,2 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali s udelom od 8,97 odsto, pri čemu u kupovini sa 17,88 procenata, dok u porodaji gotovo da i nisu učestvovali.

Juče nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza Glavni indeks Beogradske berze promet na berizi akcije na berzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana