Tekst objavljen: 25.08.2019 11:00        


Ukoliko još uvek niste organizovali letovanje, a planirate da odmor provedete negde van zemlje, možete iskoristiti last minut ponude koje turistima nude aranžmane po povoljnijim cenama. Tako recimo, možete otići na 10 dana u Grčku za 150 evra, avionom u Tursku za nešto više od 400 evra, ali i u Toskanu u Italiji na tri dana za nepuno 70 evra.

10 DANA U GRČKOJ ZA 150 EVRA: Uz "last minut" ponude jeftinije i do 60 odsto, a evo koliko koštaju najdalje destinacije

Iako je u turističkim agencijama ovakvih ponuda danas značajno manje nego pre mesec i više dana, s obzirom na to da je sezona pri kraju i da se približava početak školske godine, daleko od toga da je nemoguće naći aranžmane po vrlo pristojnim cenama koje su i za 50 odsto niže od redovnih. Naravno, uslov, je da možete putovati "odmah" i da imate uredne isprave.

Putnik praktično mora biti brz u odlučivanju i pristati na određene uslove. Treba da bude spreman da na put krene odmah, što najčešće podrazmeva uzimanje odmora "danas za sutra", da imaju važeći pasoš, spreman džeparac ali u većini slučajeva i novac za celokupnu uplatu letovanja odjednom. Da bi se "uhvatila" last minut ponuda, potrebno je da redovno pratite agencijske turističke ponude.

Cene i destinacije

Halkidiki (Grčka) 7 noćenja 261 evro

Šarm el Šeik (Egipat) 10 noćenja 603 evra

Azurna obala (Francuska) šest noćenja 249 evra

Cene su za last minut ponude u proseku niže od standardnih za oko 30 do 40 odsto, ali se dešava da sniženje bude i veće od 60 odsto.

Što se tiče destinacija za koje postoje last minut ponude, one su mnogobrojne. Uglavnom se u našim agencijama nude grčka ostrva, ali tu je i uvek aktuelna Turska, dok su u poslednje vreme našim turistima atraktivne i znatno dalje destinacije.

Tako recimo na sajtovima različitih agencija možete videti različite ponude. Ukoliko ste neko ko želi da bude smešten u hotelu, možete otići na Grčko ostrvo Evia na pet polupansiona, što podrazumeva dva obroka, za svega 100 evra, koliko je nova cena. Ako ipak rešite da tu provedete 10 dana, to možete platiti 150 evra, za razliku od stare cene koja je iznosila 368 evra. Na Halkidikiju po novoj ceni možete letovati za 261 evro, a koja uključuje sedam polupansiona u hotelu sa dve zvezdice, što je u standardnoj ponudi koštalo 468 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Jednu od daljih destinacija, Egipat, odnosno letovalište Šarm el Šeik možete posetiti uz 10 "ol inkluziv" noćenja u hotelu sa četiri zvezdice, za novu cenu od 603 evra. Takođe, u Hurgadi možete uplatiti 10 "ol inkluziv" noćenja za 595 evra, što je znatno jeftinije od prethodne cene koja je iznosila 995 evra po osobi.Last minut ponude moguće je naći i za letovanje na Azurnoj obali, pa tako recimo jedna od njih obuhvata šest noćenja sa doručkom, autobuskim prevozom za 249 evra, dok je redovna cena 309 evra.

Prevoz

U zavisnosti od toga na koju se ponudu odlučite, i u okviru ovih vrsta aranžmana možete putovati svim vrstama prevoza, od autobusa, aviona, voza ali i sopstvenim prevozom. Uglavnom su za dalje destinacije, kako u turističkim agencijama objašnjavaju, to organizovani čarter letovi. Međutim, kako kažu, dešava se i da u nekim hotelima na daljim destinacijama poput Turske, ima još mesta, ali da su čarter letovi popunjeni, pa bi putnik u tom slučaju samostalno morao da organizuje prevoz. Ipak, kako ističu, tu treba biti pažljiv jer to ne bi bilo baš povoljno.

Uplate

Za ove ponude, za razliku od standardnih gde kada je moguće uplatiti letovanje na rate, praksa je da uplata bude odmah, sve i u kešu. Ipak, agencije i tu nude ustupke, pa se možete sa agentom dogovoriti da uplatu izvršite čekovima ili ukoliko sarađuju sa vašom firmom i putem administrativne zabrane.Kako u prestoničkim turističkim agencijama ističu, ovog leta ipak je znatno manje last minut ponuda, dok recimo za Crnu Goru skoro da ih nema, s obzirom na to da se letovanje u toj nam najbližoj morskoj destinaciji uplaćuje i znatno više meseci unapred.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turska Grčka letovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana