Tekst objavljen: 29.11.2018 12:30        


Broj pretplata na usluge u mobilnim telekomunikacionim mrežama nove generacije skočiće do 2024. godine za 50 posto, na 1,5 milijardi, procenjuje švedski proizvođač mrežne opreme Erikson.

 Za šest godina na 5G mreži 50 odsto više pretplatnika

Time će usluge u mobilnim telekomunikacionim mrežama 5G pokriti više od 40 odsto svetske populacije, pokazuje Eriksonov polugodišnji izveštaj o mobilnosti.

Najintenzivniji tempo instalacije novih mreža u Eriksonu očekuju u Severnoj Americi i severoistočnoj Aziji, pri čemu bi veliki operateri u SAD-u trebalo da počnu s nuđenjem usluge u mreži 5G krajem ove ili početkom iduće godine, piše Poslovni dnevnik.

U Evropi bi prve komercijalne pretplate na usluge u mrežama nove generacije trebalo da krenu od iduće godine, predviđaju u švedskoj kompaniji.

Procenjuju takođe da će na globalnom nivou instaliranje mreža nove generacije uzeti maha od 2020. godine.

Očekuje se da će nova generacija tehnologije mobilnih komunikacija omogućiti brži prenos podataka i lakše priključivanje široke lepeze umreženih uređaja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ukupan broj pretplata na mobilne usluge bi do kraja 2024. godine trebalo da dostigne 8,9 milijardi, što bi bilo za pet milijardi više u odnosu na kraj ove godine, dodaje se u izveštaju.

Industrija opreme za mobilne mreže prolazi kroz težak period, budući da potražnja za opremom za mreže 4G i one starije postupno slabi dok bi potražnja za opremom za mreže nove generacije trebalo da se zahukta tek za godinu-dve.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
erikson pretplata na mobilne usluge telekomunikacija mobilni internet mobilni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana