Tekst objavljen: 18.04.2017 8:46        


BEOGRAD, 18. aprila (Tanjug) - U prva tri meseca ostvaren je suficit u budžetu od 15,1 milijardu dinara, izjavio je danas ministar privrede Goran Knežević ističući da je Srbija danas politički, ekonomski i finansijski stabilna zemlja. "Krenuli smo putem napretka i priznanja dobijamo sa svih strana", naglasio je Knežević u Privrednoj komori Srbije na otvaranju Poslovnog saveta za saradnju Srbije i Belorusije.

 Stabilne finansije, suficit 15,1 milijardu dinara

On je pozvao delegaciju od oko dvadesetak beloruskih kompanija da ulažu u srpsku privredu.

"Odgovorno rešavampo izazove u svakom segmentu, uključujući i ono što nam je ostalo kao nasleđe, od privatizacije državnih firmi, javnih preduzeća i trome administracije. Srbija za 44 mesta napredovala za dve godine na listi Svetske banke Duing biznis", naglasio je Knežević.

On je istakao i da je MMF nakon poslednje revizije poručio da su naši fiskalni rezultati i dalje iznad ciljeva programa.

"Makroeknomski pokazatelji su dobri, BDP u 2016. je zabeležio rast od 2,6 odsto, a u narednim godina očekujemo da rast bude više od tri odsto", naveo je ministar.

Kako kaže, neto priliv investicija u toku prošle godine je bio između 1,9 i dve milijarde evra, a nezaposlenost je za četiri godine smanjena za 26 na 13 odsto i taj trend je nastavljen i u 2017. godini.

"Naše finansije su sigurne i za prva tri meseca ove godine iamao sufitict od 15,1 milijardu dinara. Radimo šve da smanjimo udeo sive ekonomije u BDP-u i očekujemo a u naredne tri godine svake godine to učešće smanjimo za po dva procenta", naveo je Knežević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana