Tekst objavljen: 05.01.2017 15:55        


Sve veći broj ljudi plaća račune putem e-bankinga, jer je brže, jeftinije, i praktičnije. Svi računi su u elektronskoj formi sačuvani u posebnom odeljku u okviru vašeg naloga i možete da im pristupite kad god želite. Međutim, šta se s njima dešava kada promenite banku?

 I kad promenite banku ne gubite račune plaćene online

U proseku, uplatnice je potrebno čuvati do godinu dana nakon plaćanja da biste izbegli eventualne nesporazume. Ali, ne treba da brinete ni ako promenite banku a plaćali ste elektronski, jer u "staroj" banci uz lična dokumenta uvek možete dobiti kopiju uplatnice ili računa.

U bilo kojoj poslovnici Komercijalne banke možete da dobijete odštampanu uplatnicu kao dokaz da ste izvršili uplatu, rekli su iz ove banke.

Takođe, u banci kažu da korisnici elektronskih servisa mogu na zahtev da dobiju mesečnu potvrdu o izvršenim elektronskim plaćanjima, bez obzira da je li je reč o plaćanju putem usluge mobilnog bankarstva, internet bankarstva, telefonskog bankarstva ili trajnog naloga.

- U slučaju da klijent promeni banku, dokaz o eventualno zaostalom plaćenom računu može dobiti u bilo kojoj ekspozituri banke bez ikakvih troškova - rekli su iz banke.

Bankarski službenici drugih banaka takođe su potvrdili da, iako više nemate račun u toj banci, na šalterima ćete uvek imati mogućnost da dobijete štampanu potvrdu o plaćenom računu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Milan 20.12.2016 0:08

    Super je sto banke ne naplacuju stampanje potvrde o placenom racunu. Koliko ja znam, Banka Postanska stedionica za svaku povrduza racun placen preko mobilnog telefona naplacuje 100 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
računi online plaćanje banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana