Tekst objavljen: 20.05.2014 10:30        


Većina nas je svoje finansijske navike razvilo po uzoru na naše roditelje i to kako mi raspolažemo novcem često presdtavlja odraz njihovih navika. Evo nekoliko saveta koje nam roditelji često daju a koji su uvek korisni.

Tri novčane lekcije koje vas roditelji često uče

1. Nosi nešto novca sa sobom

U današnje vreme kreditne i debitne kartice se mogu koristiti za kupovinu većine stvari. Ali uvek treba nositi gotovinu u novčaniku. U pojedinim slučajevima gotovina je bolji metod plaćanja, a za hitne situacije ili kad tehnologija zakaže i jedini način.

2. Stavljaj novac u kasicu prasicu

Roditelji nas često upoznaju sa konceptom štednje pomoću kasice prasice. Koliko god da vam je ostalo novca od nedeljne kupovine namirnica stavite isti u kasicu za nešto zabavno u budućnosti. Na taj način možete se upoznati sa budžetiranjem- trošenje manje novca nego što ste namenili znači dodatak za štednju.

3. Pazi šta kupuješ

Odvajanjem više vremena za kupovinu bićete manji podložni impulsivnim kupovinama. Naročito ako kupujete odeću, isprobajte nekoliko modela i ne kupujte nešto samo zato što je na rasprodaji. Sačekajte dok ne pronađete nešto što zaista volite. Uskladite novu odeću sa postojećom, a ako to ne uspete nemojte je ni kupovati.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
porodica roditelji deca deca i upravljanje novcem novac

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana