Tekst objavljen: 25.07.2014 12:00        


Kuhinja možda nije prvo mesto koje vam padne na pamet kada pomislite na poslovne lekcije ali nekoliko narednih saveta pokazuju da metode koje svaki kuvar koristi u pripremi jela možete primeniti i u svom poslu sa jednakim uspehom.

Pet lekcija iz vaše kuhinje o tome kako voditi posao

1. Razumeti osnove

Dobar posao, kao i čuvanje hrane, zavisi od vašeg poznavanja osnova pravljenja i razumevanja razloga zbog kojeg se određena pravila ne mogu prekršiti. Tegle džema koje nisu pravlino zatvorene mogu dosta naškoditi onima koji konzumiraju sadržaj istih.

Neobraćanje pažnje na razmeru sastojaka mogu dovesti do preteranog ili nedovoljnog kupovanja istih, što dovodi do bacanja. Pre nego što finansirate pravljenje džema/proširenje posla, morate da razumete proces proizvodnje od početka do kraja.

2. Sve je u tajmingu

Prekuvanost dovodi do previše gustog džema, a nedovoljno kuvanje, pak, do previše retkog: morate odrediti tačno vreme kuvanja kako bi ste došli do savršenog rezultata. Pravi tajming za donošenje ideje, proizvoda, ili usluge na tržište može ostvariti uspeh ili neuspeh. Morate da pazite na najmanje stvari koje mogu da budu signal velikih promena u navikama potrošača.

3. Vaš proizvod je dobar onoliko koliko ulažete u njega

Nimalo šećera neće poboljšati ukus džema, kao što i previše obećavajući rezultati neće poboljšati završni proizvod ako ne uložite nimalo truda. Potrebno je više od slatke priče da ubedite potrošača da treba baš vaš proizvod izabere.

4. Budite kreativni kako bi ste stvorili jedinstveni rezultat

Iskusni proizvođači džema koji su dali svoj pečat procesu konzerviranja mogu da počnu da eksperimentišu sa različitim ukusina i kombinacijama sastojaka koje mogu dovesti do senzacionalnog novog ukusa. Njihovo iskustvo i znanje daje im prednost u odnosu na konkurente kada javnost zahteva specifični ukus.

5. Strpljenje je vrlina

Pravljenja džema je čin čuvanja. Možete da uživate u letnjem voću u toku zime. Mnoge vrste čuvanja čak poboljšava njihov ukus sa godinama. Nijedan početak ne može odmah da donese uspeh.

Potrebno je vreme da bi se naučile osnove, pronašla ciljna potrošačka publika ali i da bi se raširila vaša kreativnost. Ali ako polako krenete i držite se najboljih principa i materijala, otkrićete da je vaš posao isti kao tegla najboljeg džema od jagode.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kuvar kuhinja razvijanje biznisa posao biznismen biznis

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana