Tekst objavljen: 21.08.2013 23:23        


Racionalnim izborom usluge banke građani godišnje mogu da uštede i do 6.000 dinara, koliko bi u pojedinim slučajevima izdvojili za razne naknade. Najveća ušteda je na troškovima za tekući, ali i kod korišćenja kartica.

Evo kako smanjiti troškove za tekući račun i kartice

Najniži trošak održavanja tekućeg računa iznosi stotinak dinara, najviši i do 529 dinara, koliko iznosi paket koji podrazumeva veliki broj usluga - od mogućnosti korišćenja nekoliko kreditnih kartica, čekova, putnog osiguranja, trajnog naloga, kao i različito praćenje promena na računu preko interneta i mobilnog telefona.

Pravilo je - što više usluga, to je veća cena. Ali, samo u slučaju da ih koristite, onda se isplate.

Racionalnost je ono što građanina treba da vodi, ali i potreba. Ako svakog meseca plaća određeni račun, vrlo lako se dolazi do zaključka da je najjeftinija usluga za njega elektronsko bankarstvo ili trajni nalog nasuprot tome da mesečno plaća ove usluge na šalterima.



Jer, po nalogu u banci on mora da izdvoji pedesetak dinara. A ova usluga uz trošak osnovnog računa izađe oko 200 dinara. Ili iskazana posebno 50 dinara za ceo mesec.

Značajna ušteda može da se ostvari i kod korišćenja kreditnih kartica. Ako se odlučite da ih imate, najbolje je da ih plaćate u okviru paketa računa, a uštedećete iznos za članarinu, od 100 pa do 600 dinara mesečno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
skriveni troškovi bankarska tarifa bankarski troškovi paket račun tekući račun kreditne kartice kartice banke zaštita klijenata banke prava klijenta banke klijenti banke klijent banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana