Tekst objavljen: 02.03.2020 15:25        


Imate određen novčani iznos na raspolaganju? Trenutno nemate planiranih investiranja? Saznajte koje su prednosti oročene štednje i uposlite vaš novac

Štedite u banci kojoj verujete Jelena Obradović, JUBMES banka



Jelena Obradović, rukovodilac Odeljenja poslova sa stanovništvom u Jubmes banci ukazuje na šta treba obratiti pažnju kada se razmatra izbor i ponuda Banke kojoj ćete poveriti vaše štedne uloge.

Građani se opredeljuju za štednju u bankama prvenstveno jer su svesni činjenice da im ovakav vid štednje pruža i dodatne benefite pored evidentnog fizičkog čuvanja novca. Na taj način prevazilaze se negativni uticaji inflacije, istovremeno upošljavajući novac. Rezultat je očuvanje kupovne moći, kao i njeno uvećanje zahaljujući pripadajućim kamatama. Prednost čuvanja novca u banci je činjenica da su sredstva položena u banku sigurna u svakom smislu. Iza banaka stoje Agencija za obezbeđenje depozita, Ugovori, niz procedura i pravila čiji posao je da uložen novac ostane potpuno bezbedan. Postoje i dodatne pogodnosti koje su na raspolaganju kada se novac „smesti“ u banku. Obezbeđena je apsolutna kontrola troškova i neutralisani su faktori iznenađenja. Preciznije, prilikom deponovanja novca sa bankom potpisuje se Ugovor u kom su decidno navedeni uslovi štednje, prava i obaveze obe strane (banke i štediše), i jasno je iskazano za koliko će se uvećati početni ulog na kraju perioda štednje.

Kada biraju banku kojoj će poveriti svoju štednju, građani se vode različitim kriterijumima. Prvi na listi je svakako sigurnost. Klijenti moraju imati poverenje u uspešnost poslovanja, vrednuju pre svega znanje i stručnost zaposlenih, kao i garantovani kvalitet finansijske usluge. Diferenciranje vrše između ostalog, i na osnovu posvećenosti svakom pojedinačnom klijentu i prilagođavanju njegovim specifičnim potrebama. Da bi se pridobilo poverenje građana, potrebno je da banka bude finansijski stabilna kao i da ima odgovarajući spektar proizvoda i usluga. Važno je da štednja bude prilagođena štedišama različitih afiniteta, koji prilikom odabira dužine trajanja oročenja uzimaju u obzir dva elementa. Dužim periodom oročenja stiče se i veća kamata. Drugi element koji uzimaju u obzir je vremenski period u kome postoji potreba za raspolaganjem novima. Ukoliko su određena finansijska sredstva koja trenutno imate na raspolaganju potrebna za visoko školovanje koje počinje tek kroz nekoliko godina, u tom periodu je idealno da se odlučite na štednju dok ne nastupi trenutak kada treba da se vrši upis na odabrani fakultet.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

JUBMES banka podstiče štednju na način da poslovanje Banke u fokus stavlja potrebe svojih klijenata i pronalaženje optimalnih rešenja kako bi njihovi zahtevi bili zadovoljeni. Jubmes banka je banka sa tradicijom dugom 40 godina. Prisutnost na tržištu, rastuće potrebe klijenata i ukazano poverenje tokom svih ovih godina su ozbiljan zadatak i motiv na kome se radi svakog dana. Jubmes je prepoznata kao sigurna banka, posvećena pružanju dodatne vrednosti i zadovoljstvu svojih klijenata. Činjenica da već dugi niz godina, veliki broj građana poverava svoju štednju Jubmes banci i time nam ukazuje poverenje, obavezuje nas na konstantan rad, kako bi se dodatno unapredila ponuda savremenih štednih proizvoda i usluga. Jubmes je među štedišama prepoznata kao stabilna i pouzdana banka za štednju. Tome je svakako doprineo iskustveni doživljaj, kao i ponuđeni uslovi štednje, koji su među najpovoljnijima na tržištu godinama unazad.

Trenutna ponuda koju je Jubmes banka spremila svojim štedišama podrazumeva povoljne uslove za deviznu štednju u valuti EUR na period 12, 25 i 36 meseci, kao i za valute USD i CHF na period od godinu dana. Svakako, duži period oročenja obezbeđuje višu kamatnu stopu. U skladu sa tim, a ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da je vremenska razlika od mesec dana gotovo zanemarljiva u odnosu na na period oročenja od dve godine, i da je kamatna stopa viša, odlučivši se za oročenu štednju na period od 25 meseci finansijski ste u boljem položaju. Stručnjaci Jubmes banke na raspolaganju su štedišama u svakom trenutku, kako bi ih detaljno informisali o uslovima, ponudama i prednostima različitih štednih proizvoda i time im pomogli da donesu odluku koja se najbolje uklapa u njihove specifične potrebe.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pr sadržaj stanovništvo Jubmes banka devizna štednja oročena štednja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana