Tekst objavljen: 13.08.2019 10:50        


Barem dve slobodne nedelje tokom leta na nekoj plaži daleko od kancelarije i radnog stola su nešto o čemu većina nas mašta

Šta može da nam pokvari letovanje? I kako da to sprečimo?

Ali...ponekad, nažalost, te dve nedelje može da nam pokvari neka neplanirana okolnost ili nešto na šta ne možemo da utičemo.

Tako, na primer, često u medijima ili od prijatelja koji letuju na nekoj od najpopularnijih destinacija, čujemo da je neko imao baš neprijatnu situaciju na plaži kada je naleteo na ribu – zmaja (ili ribu-pauka, zavisi kako ko zove to stvorenje).

Naime, ovo je riba koja bi trebalo da živi u morskim dubinama, ali poslednjih godina se često pojavljuje u plićaku na peščanim plažama širom Grčke. Problem nastaje kada neko ko šeta ili trčkara po plićaku ne obrati pažnju i nagazi na ribu koja se često sakrije u pesku. Otrov koji ova riba izbacuje iz bodlje sa gornje strane tela izaziva jake bolove, otok na nozi, pa je hitna lekarska intervencija neophodna u slučaju da nas zadesi ovakav peh.

Mnogo naših sugrađana putuje u Grčku i, srećom, ne sretne nikad ovu zloglasnu ribu. Međutim, ako se to desi, lekarska intervencija košta, a troškovi će stvoriti i dodatnu glavobolju. Taj neprijatni deo možemo preduprediti, tako što ćemo pred polazak obezbediti putno zdravstveno osiguranje kod Wiener Städitsche-a.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Naravno, na letovanju se ne moraju dešavati ovako dramatične situacije, ali i neki manji zdravstveni problem (virus, bolni zub, visoka temperatura) mogu da dovedu do posete lekaru i dodatnih, slobodno se može reći – neželjenih troškova. Traženje pomoći u nepoznatoj zemlji, daleko od kuće i naročito kada je situacija hitna i alarmantna, može biti veoma strašno.

Nadamo se da se ništa nepredviđeno neće desiti tokom letovanja, ali se, nažalost i takve stvari ponekad dešavaju. Možda ne možemo da držimo pod kontrolom sve što nam se događa, ali možemo da obezbedimo pomoć i finansijsku podršku u nepredviđenim situacijama.

Zato je Wiener Städitshe putno osiguranje dobar izbor: nadamo se mirnom putu i odmoru, a polisa putnoga osiguranja ne može da škodi i tu je ako zatreba.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pr sadržaj Wiener Stadtische Wiener Städtische osiguranje putno zdravstveno osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana