Tekst objavljen: 11.01.2021 14:55        


Nastavljajući sa svojim odgovornim poslovanjem i u mesecima koje je obeležila pandemija korona virusa, Sberbank Srbija je u decembru obezbedila još dve vredne donacije i to za nabavku opreme namenjene Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, kao i donaciju namenjenu Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO) za nabavku neophodnog medicinskog materijala i bolničkih kreveta

Sberbank u 2020. donirala više od 7,5 miliona dinara za podršku borbi protiv Covid-19

Reč je o opremi koja će se u „Torlaku“ koristi za efikasnije obeležavanje pakovanja za vakcine, ali i o neophodnim medicinskim sredstvima koja će mnogim zdravstvenim radnicima u zemlji olakšati prijem i lečenje Covid pozitivnih građana.

- Aktuelna pandemija nam je svima još jednom potvrdila koliko je za Srbiju, ali i čitav region, važno da Institut „Torlak“ modernizuje svoju proizvodnju. Takođe, česti skokovi broja Covid pozitivnih građana su već dugo veliki izazov za zdravstveni sistem, dok je dnevna potrošnja medicinskog materijala u bolnicama i domovima zdravlja širom Srbije izuzetno velika. Verujemo da će i ova donacija RFZO doprineti upravo daljem jačanju kapaciteta zdravstvenog sistema, dok će nova oprema koju smo donirali omogućiti Institutu „Torlak“ da nastavi sa inoviranjem u skladu sa najvišim zdravstvenim i farmaceutskim standardima. Samo tokom proteklih nekoliko meseci, Sberbank je izdvojila više od sedam i po miliona dinara za podršku različitim institucijama i projektima posvećenim borbi protiv korona virusa. Zahvaljujući tome, samo do sada su već nabavljeni novi respiratori i poboljšani uslovi lečenja u mnogim bolnicama u Srbiji – istakla je predsednica Izvršnog odbora Sberbank Marijana Vasilescu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prema njenim rečima, Sberbank će i u narednom periodu nastaviti aktivno da prati dešavanja i potrebe svih zdravstvenih institucija u zemlji, kao i da adekvatno reaguje na sve to u želji da građanima pruži pravovremenu podršku u zaustavljanju širenja korona virusa.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Sberbank Srbija pandemija covid 19 donacija banke donacije pr sadržaj Marijana Vasilescu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana