Tekst objavljen: 20.04.2021 15:10        


Sberbank Srbija potpisala je danas u Beogradu ugovore o saradnji sa JP „Srbijašume“ i JP „Nacionalni park Fruška gora“, zahvaljujući kojima će na području planina Suvobor i Rudnik, teritoriji grada Beograda i u zaštićenom području nacionalnog parka „Fruška gora“, biti posađeno više od 20.000 sadnica drveća, što će dodatno doprineti unapređenju brige o šumama i životnoj sredini u našoj zemlji

Sberbank Srbija sa JP „Srbijašume“ i JP „Nacionalni park Fruška gora“ pokreće akciju pošumljavanja

Potpisivanju ugovora danas je prisustvovala i Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine u Vladi Srbije, koja je tom prilikom pohvalila inicijativu Sberbank i poručila da je to dobar primer koji bi mogao da podstakne i druge društveno odgovorne kompanije da misle „zeleno“ i sprovode akcije koje za cilj imaju očuvanje životne sredine.

Akcije pošumljavanja koje će zajedno realizovati Sberbank, „Srbijašume“ i „Nacionalni park Fruška gora“ deo su ekološke i društveno odgovorne inicijative pokrenute u okviru projekta pod nazivom „SberZeleno – 1 email = 1 drvo“. Reč je o projektu u okviru kog je Sberbank Srbija pozvala svoje klijente da Banci ostave e-mail adresu i da ubuduće sva obaveštenja Sberbank dobijaju elektronskim putem, a ne u štampanoj formi. Tom prilikom, Sberbank se obavezala da će u ime svojih klijenata, za svaki prikupljeni e-mail posaditi po jedno drvo i time pružiti dodatni doprinos unapređenju brige o sredini u kojoj živimo.

- Tokom naše „SberZeleno – 1 email = 1 drvo“ akcije prikupili smo više od 20.000 e-mail adresa i saglasnosti, što samo potvrđuje da je izuzetno veliki broj naših klijenata prepoznao značaj ove inicijative. To nam je omogućilo da kao banka nastavimo sa daljom digitalizacijom svog poslovanja i promocijom novih kanala komunikacije, ali i da svi zajedno, uz podršku JP „Srbijašume“ i JP „Nacionalni park Fruška gora“, pokrenemo ovu veliku ekološku akciju. Ovom prilikom pozivamo i ostale klijente naše banke da nam se pridruže, da nam na strani www.sberbank.rs/sberzeleno ostave svoj e-mail, a naša banka će u okviru „SberZeleno“ akcije za svaku prikupljenu e-mail adresu posaditi po jednu sadnicu – istakla je Marijana Vasilescu, predsednica Izvršnog odbora Sberbank Srbija na današnjem potpisivanju ugovora sa predstavnicima JP „Srbijašume“ i JP „Nacionalni park Fruška gora“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Govoreći o značaju ove akcije, v.d. direktor JP „Srbijašume“ Igor Braunović je izjavio da to preduzeće uvek sa radošću dočekuju ovakve inicijative i da su „Srbijašume“ tu da ih podrže.

- Mi svi imamo isti cilj, a to je povećanje pošumljenosti Srbije na 42 odsto kako bi dostigli evropski nivo. Srbija je sada na 30 odsto, a JP „Srbijašume“ može taj procenat da poveća još za samo jedan odsto, jer toliko je preostalo za pošumljavanje na područjima kojima mi gazdujemo. Ono što nam predstoji je da zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i zajedno sa svim zainteresovanim kompanijama podstaknemo građane i vlasnike privatnih parcela da se priključe pošumljavanju, jer jedino tako možemo dostići željeni nivo pošumljenosti. Drago mi je da smo sa Sberbank dogovorili da ta banka bude prva koji će u narednom periodu pokrenuti ovakvu akciju sa svojim klijentima – izjavio je Braunović.

- Predstojeća saradnja sa Sberbank je za nas iz Nacionalnog parka Fruška gora svojevrsni nastavak akcije pošumljavanja, ali i znak prepoznavanja pravih vrednosti, kao i potrebe za udruživanjem i podrškom. Ovom prilikom izrazili bi iskrenu zahvalnost Ministarstvu zaštite životne sredine na čelu sa ministarkom Irenom Vujović, kao i našim prijateljima i partnerima iz Sberbank Srbija na podršci u jačanju svesti javnosti o značaju zaštite i unapređenja životne sredine – rekao je Peđa Vukolić, pomoćnik direktora JP „Nacionalni park Fruška gora“ na današnjoj konferenciji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pošumljavanje akcija pošumljavanja srbijašume Sberbank Srbija fruška gora pr sadržaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana