Tekst objavljen: 30.01.2020 14:10        


Vrednost Sberbank brenda dostiže 13.233 milijardi američkih dolara, što je za 870 miliona više nego 2019. godine

Sberbank proglašena za najvredniji ruski brend na svetu po izboru "Brand finance"

Sberbank je i dalje najvredniji ruski brend prema vodećoj svetskoj nezavisnoj agenciji za procenu i strategiju brenda „Brand Finance“. Vrednost Sberbank brenda iznosi 13.233 milijardi američkih dolara, što je za 870 miliona više u odnosu na 2019. godinu. Sberbank od 2014. godine beleži stalni rast vrednosti brenda. Tokom protekle godine, brend je napredovao na listi za čak dve pozicije i tako zauzeo 139. mesto. Banka je takođe zadržala svoj elitni AAA+ rejting kao bankarski brend. Samo desetak brendova u okviru Global 500 ostvarilo je elitni rejting AAA+ ove godine.

David Haigh, izvršni direktor Brand Finance je istakao:

„Sberbank je postao sinonim za poverenje na ruskom tržištu. To mnogo govori o uspehu banke na Brand Finance Global 500 listi ove godine. Sberbank se ponovo istakla kao stabilan brend na koji se oslanja više miliona stanovnika Rusije. Sberbank, je konstantnim razvojem svoje strategije, uspela da se razvije od tradicionalne finansijske insitucije prema insituciji koja ima uticaj i na druge aspekte života klijenata, naročito u digitalnom svetu. Ovakav razvoj otvorio je put Sberbanci ka tituli najpouzdanijeg brenda u Rusiji“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Brand Finance“ uspeva da uspešno premosti jaz između marketinga i finansija kvalitativnom procenom finansijske vrednosti brenda. Oslanjajući se na stručnost na polju strategije, brendiranja, istraživanja tržišta, vizuelnog identiteta, finansija, poreza i intelektualne svojine, Brand Finance pomaže vlasnicima brendova i investitorima da donesu ispravne odluke kako bi maksimalno povećali vrednost brenda i poslovanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pr sadržaj Sberbank rusija brand finance

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana