Tekst objavljen: 19.05.2020 14:05        


Sberbank je drugu godinu za redom proglašena za najinovativniju banku u Centralnoj i Istočnoj Evropi prema časopisu Global Finance. Ovo prestižno priznanje Sberbank je osvojila, pre svega, zahvaljujući inovacijama sprovedenim na interfejsu Sberbank bankomata koji je zasnovan na veštačkoj inteligenciji

Sberbank najinovativnija banka u srednjoj i istočnoj Evropi

Nagradu za najinovativniju banku Sberbank je osvojila nakon što je razmotreno 16 visokotehnoloških projekata iz segmenta poslovanja sa stanovništvom i korporativnim klijentima. Svi projekti su implementirani u ekspoziturama banke, a uključuju:

· Personalizovano korisničko iskustvo na Sberbank bankomatima bazirano na veštačkoj inteligenciji
· Prihvatanje uplata preko Sberbank partnera
· BRIS - platforma za naplatu komunalnih usluga
· Personalizacija Sberbank Online platforme zasnovane na veštačkoj inteligenciji
· Dizajn Sberbank Online platforme
· Sberbank ID: prijavljivanje pomoću QR ili PUSH notifikacija na preko 50 servisa Sberbank Ekosistema i njegovih partnera
· Pretplata - kao model plaćanja za Sberbank Business Online partnerske usluge
· FinTech API rešenje kao platforma za direktnu integraciju sistema partnerskih servisa, naplate i korisničkog računovodstva sa Bankom
· Proširena linija proizvoda za finansijsko tržište sa Sberbank Business Online platformom
· Algoritamski nalozi u sistemu za elektronsko trgovanje Sberbank Markets
· Inteligentni program za chat u sistemu za elektronsko trgovanje Sberbank Markets
· Sveobuhvatno rešenje za rad sa velikim gotovinskim iznosima
· Online otvaranje računa za preduzetnike · Inovativne usluge za plaćanje u segmentu korporativnih klijenata

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Izdavač časopisa Global Finance, Džozef Điraputo istakao je da je tokom proteklog perioda posebno došla do izražaja sposobnost adaptacije. Dodao je da smo dobili naznake i beskontaktne budućnosti i da je inovativni način razmišljanja ključan za razvoj uspešnih poslovnih modela.

„Nalazimo se u eri koja nam je omogućila tehnološku povezanost. Kompanije koje prate ovaj trend beleže i rast poslovanja. Među najvećim kompanijama u svetu više ne možemo da nađemo nijednu sasvim tradicionalnu ili kompaniju za promet robe. Tehnologija se može primeniti svuda i ona sve menja. Sberbank donosi inovativna rešenja na tržište, uvek nastojeći da predvidi očekivanja klijenata i da pruži najbolje usluge“, izjavio je Herman Gref, generalni direktor, predsednik Izvršnog odbora, Sberbank.

Nagrade za najbolje inovatore dodeljene su po osmi put kompanijama koje pronalaze nove razvojne puteve i osmišljavaju jedinstvene bankarske proizvode. Žiri časopisa Global Finance ih je izabrao u konkurenciji finansijskih organizacija iz Afrike, Azije i Pacifika, Centralne i Istočne Evrope, Latinske Amerike, Bliskog Istoka, Severne Amerike i Zapadne Evrope.

Global Finance spada među najstarije i najuglednije međunarodne finansijske i bankarske časopise. Stručnjaci, zaposleni u ovom časopisu, analiziraju poslovanje finansijskih institucija širom sveta i prepoznaju najbolje, kako u pogledu svih ukupnih usluga, tako i u pogledu specifičnih merila. Ove nagrade predstavljaju standard izvrsnosti za globalnu finansijsku zajednicu. U poslednjih nekoliko godina, Sberbank je prepoznata kao najbolja banka u mnogim kategorijama.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najinovativnija banka pr sadržaj Sberbank Global Finance

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana